2021-2022 Sonbahar Kış Modasının Gizli Kodları

17 Kasım 2021 • Genel2021-2022 Sonbahar Kış Modasının Gizli Kodları için yorumlar kapalı1790

Sonbahar ve kış aylarında toprak tonlarıyla sarılıp sarmalanacağınızı düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Lüks markaların 2021-2022 sonbahar-kış koleksiyonları, içimizi sıcacık ısıtacağa benziyor. Bu kış, her zamankinden canlı tonlara hazır olmanızda fayda var. Eğer geleneksel bir stile sahipseniz, bu bakış açınızı değiştirmenin tam zamanı… Pandeminin, bireyleri kısıtladığı bir süreçten geçtik. Bu dönem, tasarımcılar için yepyeni bir dünyanın kapılarını araladı. Covid-19 nedeniyle rehavete kapılan, tekdüzelikten sıkılan, sosyalleşme süreçlerini askıya alan kitleleri, aşılanma sürecinin ardından harekete geçirmek isteyen lüks moda markaları ve moda tasarımcıları, sonbahar-kış koleksiyonlarında kıpır kıpır renklere yer veriyor. Bu çerçevede her tarza, her cinsiyete ve her silüete uygun renk ve trend kombinasyonları sunuluyor. Podyumlarda ise işlevsel ve doğaya saygılı tasarımların yükselişe geçtiği gözlemleniyor.

Bonibon Şekeri Renkleri

Canlı renkleri tercih etmeniz için bir masal karakteri olmanıza gerek yok. Sarının, mavinin, pembenin ve yeşilin en can alıcı tonlarını sonbahar-kış koleksiyonlarına başarıyla uyarlayan lüks markaların en önemli hedefi; içimize iyilik ve enerji aşılamak… Durağanlığın izlerini üzerimizden atmak için dinamik renklere odaklanmanın ve giyim stilimizle enerji depolamanın zamanı geldi de geçiyor bile… Off-White, Kenzo ve Versace’in yeni sezon koleksiyonları, bonibon şekeri renk tonlarıyla umut aşılıyor.

Montlar, Kayak Stilinin Yansımalarıyla Çeşitleniyor

Dondurucu soğuklar kapımızı çalmasa da moda markaları, bu konuda çok daha atik davranmışa benziyor. Dış giyimde; kapitoneli tasarımlardan rahat tulumlara, şişme montlardan uzun paltolara kadar sıcacık ısıtan modeller arasından tercih yapacağız. Farklı bir ifadeyle kayak stilinin, şehirli dokunuşlarla yeniden yorumlandığını vurgulayabiliriz. Kısaca bu kış, çok daha korunaklı ve konforlu geçecek.

Retro Rüzgarı Devam Ediyor

Klasik stilden vazgeçemeyenlere müjde… Retro esintileri bu kış da devam ediyor. 60’ların, 70’lerin ve 80’lerin nostaljik moda akımları, retro dokunuşlarla günümüze uyarlanıyor. Tercih tamamen sizin. 60’ların süper minilerini de tercih edebilirsiniz; 80’lerin disko kültürünü de… Saint Laurent, Versace ve Courreges markalar bu konuda hedef kitlesine farklı alternatifler sunuyor.

Bedeni Saran Triko Elbiseler

Kış demişken, yünlü dokulardan ve vücudu saran trikolardan bahsetmemek olmaz. Bu kış, gardıroplarımızda vücudu saran bej tonlu triko elbiselere yer açmalıyız. Uzun elbiselerin yanı sıra cesur bir etki yaratmak için teninizi açıkta bırakacak ikili takımlar da oldukça popüler. Fendi, Cult Gaia ve Acne Studio’nun tasarımları, yeni sezona dair önemli ipuçları sunuyor.

Patchwork Zamanı

Renk renk kumaşlardan oluşan patchwork desenleri, bu kış şıklığınıza şıklık katacak.

Gardırobunuzda minik düzenlemeler ile çok daha şık bir stile sahip olabilirsiniz. Farklı ve etnik parçaların kombinasyonuyla tasarlanan patchwork kreasyonlar, geçmişin izlerini günümüze taşıyor. Geleneksel görünümün korunduğu tasarımların yanı sıra deri, jean gibi farklı dokuların bir arada kullanıldığı modern yorumlamalara da podyumda rastlamak mümkün. Duro Olowu, Etro ve Rentrayage markaları, bu akımın en başarılı temsilcileri arasında yer alıyor.

Gardırobunuzda Pileli Uzun Eteklere Yer Açın

Bu kış, mini etek modası elbette devam edecek. Ama uzun ve pileli etekler ise hiç olmadığı kadar popülerleşecek. Pileli eteklerinizi oversize ceketler, gömlekler ve sezonun en trendy parçalarından diz altı çizmelerle tamamlayarak çok daha dikkat çekici bir stile sahip olabilirsiniz. Christian Dior ve Ami markaları, bu konuda hedef kitlesine son derece dikkat çekici kombinasyonlar sunuyor.

Lila ve Mor Tonlarının Yükselişi

Bordo, kahverengi, koyu yeşil gibi tonlardan asla vazgeçmeyenlere özel bir tavsiyemiz var. Bu kışın en favori renkleri ‘lila ve mor’ olacak. Daima bakışların merkezinde olmak ve güçlü bir etki yaratmayı arzu ediyorsanız, lila-mor tonlarını monokrom tarzda kullanmak, sizi bu amacınıza emin adımlarla yaklaştırabilir. Lilanın başarılı kombinasyonları için Givenchy, Jil Sander ve Jason Wu markalarının koleksiyonlarına göz atmanızda fayda var.

Benzer İçerikler

Comments are closed.