Babalar Gününün Hikayesi

17 Haziran 2017 • Kültür ve SanatBabalar Gününün Hikayesi için yorumlar kapalı4202

Dünyanın birçok ülkesinde her yıl Haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanan Babalar Günü, bu yıl 18 Haziran Pazar gününe denk geliyor. Anneler Günü kadar eski olmasa da İlk olarak 19 Haziran 1910’da kutlanan Babalar Günü, ilginç hikayesiyle de dikkat çekiyor. Peki, babalar günü kutlaması nasıl ortaya çıkmış? Babalar gününün kutlandığı, Haziran ayının üçüncü pazar gününün herhangi bir anlamı var mı?

Tıpkı anneler günü için geçtiğimiz ay yayınladığımız blog içeriğinde bahsettiğimiz gibi Babalar Günü de aslında bir gencin babasına olan sevgisiyle başlayan kişisel bir girişimin sonucu. Hikaye, bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd’un düşüncesi ve çabaları sonucunda başlıyor.

Babalar Günü’ne ilham veren isim olan savaş gazisi William Jackson Smart, altı çocuğunu annelerinin yokluğunda tek başına büyütüyor. Babasının bir yandan çiftlikte çalışıp öte yandan altı çocuğa bakmasının zorluklarını fark eden Sonora, babasının bu fedakarlığından yola çıkarak doğum günü olan 5 Haziran’ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalar yürütse de çalışmalar o tarihe yetişmemiş.

İlk kez 19 Haziran 1910’da Washington’ın Spokane şehrinde hükümetin verdiği destek ile Amerika’da kutlanan daha sonra ise tüm dünyaya yayılan Babalar Günü kutlamaları; tüm aile bireylerinin birarada kutladığı, babaların mutlu edildiği ve anıldığı özel bir gün olarak hayatımıza giriyor.

Peki bu özel günü taçlandırmak için babanıza hep sizi hatırlatacak nasıl bir hediye edebilirsiniz? Gelin birlikte inceleyelim.

Hiç şüphesiz ki kravat ve gömlek ikilisi Babalar Günü için alınabilecek hediyeler içinde klasik olsa da en çok tercih edilen seçeneklerin başında yer alıyor. Eğer babanız klasik giyinmeyi seviyorsa ona güzel bir gömlek ve kravat seçip, çalışırken veya özel günlerde giyebileceği ve her daim size hatırlatabilecek bir hediye tercih edebilirsiniz.

En ideal ve kullanışlı hediye seçeneklerinden bir diğeri ise cüzdan ve kemerden oluşan şık bir kombin olabilir. Cüzdanla birlikte kartvizitlik anahtarlık gibi ürünleri de hediye seçenekleri arasında tercih edebilirsiniz.

Babanızla olan sevdiğiniz bir fotoğrafı bir kupa yada saate bastırıp ona bu anlamlı hediyeyi vererek her daim yanında taşıyabileceği bir hediyeyi babalar gününde hediye edebilir, her baktığında sizi hatırlatacak bir seçeneği tercih edebilirsiniz. Babanızla çekilmiş güzel bir fotoğrafınızdan hazırlanacak masa üstü bir pano, ona tüm gün sizi hatırlatacak ve gülümsetecek başka bir hediye alternatifi olabilir.

Eğer babanız aksesuar kullanmayı seviyorsa şık bir kol düğmesi veya çakmak yine tercih edebileceğiniz opsiyonlar arasında yer alabilir.

Bu özel gün için babanızın vazgeçemediği bir parfüm ya da farklılık arayan babalar için yeni bir koku da yine hediye alternatifleriniz arasında yer alabilir.

Her gününüzü babalar günü sıcaklığında babalarınızla birlikte geçirmeniz onları tek başlarına bırakmamanız dileğiyle.

 

 

Benzer İçerikler

Comments are closed.