Çikolatanın Sırları

25 Kasım 2018 • Çikolata Kütüphanesi, Kültür ve SanatÇikolatanın Sırları için yorumlar kapalı3459

Azteklerden bugüne, gününe güzel bir tat katmak isteyenlerin aklına ilk gelen lezzet olan çikolatanın tarihinde kısa bir yolculuk yapmak, hasadından sofralarımıza gelene kadar geçirdiği tüm aşamalara şahit olup geleceğe dair bilim insanlarının öngörülerine kulak vermek ister misiniz? Hazırsanız, sizi bu büyülü dünyayı keşfe davet ediyoruz.

Dünya genelinde en çok izlenen belgesel kanallarından biri olan Discovery Channel’in 2010 yılında Amerika’da yayınladığı, 2016’da 100’den fazla ülkeyle birlikte ülkemizde de seyirciyle buluşan ‘Çikolatanın Sırları’ belgeseli, birçoğumuzun en büyük tutkusu olan çikolataya hem keyifli hem de bilgilendirici bir tonda ayna tutuyor.

Latin Amerika’daki kakao ağaçlarından başlayan bir yolculuğu konu edinen belgesel, sırasıyla çikolatanın keşfini, farklı kültürlerdeki yerini, kakao üreticilerinin hayatlarını ve sofralarımızda bin bir farklı lezzete ortak olan çikolatanın geleceğini seyirciyle paylaşırken, ilk dakikalarından itibaren ağzınızı sulandıracak görüntülerle, neden pek çoğumuzun bu güzel lezzete hayır diyemediğini hatırlatıyor.

Sizleri, Emmy de dahil olmak üzere belgesel dalında birçok ödül kazanan “Nasıl Yapılır?” serisinden “Çikolatanın Sırları” ile baş başa bırakırken,  canınızın çekmesi ihtimaline karşı, belgesele başlamadan önce yanınıza bir parça çikolata almanızı tavsiye ediyoruz.

 

Benzer İçerikler

Comments are closed.