Keyifli kış akşamlarının vazgeçilmezi ‘çikolatalı fondü’nün lezzet sırları

4 Aralık 2019 • Çikolata Kütüphanesi, Çikolatalı TariflerKeyifli kış akşamlarının vazgeçilmezi ‘çikolatalı fondü’nün lezzet sırları için yorumlar kapalı3857

Hayal edin, soğuk bir kış akşamında evinizde en sevdiklerinizle birliktesiniz… Önce mis gibi sıcak çikolatanın kokusu tüm odayı dolduruyor, ardından çileğin, muzun cezbedici lezzetini o yoğun ve akışkan kıvama daldırıyor, bu eşsiz tadım anının keyfine birlikte varıyorsunuz. Ya da belki sıcak bir kafede, damağınızda sizi mutlu eden bu lezzetle birlikte bir deniz manzarasına dalıyor gözleriniz… Yeni yıl yaklaşırken ve havalar iyiden iyiye soğumaya başlamışken, evde çikolatalı fondü hazırlamak isteyenler için lezzet sırlarını gelin yakından inceleyelim 🙂

İşte malzemeler ve çikolatayı en doğru eritme formülü

Fransa, İtalya ve İsviçre ile özdeşleştirilen fondü, erimiş çikolata ve meyve dilimleri ile hazırlanan bir tatlı… Yapımında bitter, sütlü veya beyaz çikolata kullanılabilirken, ona en yakışan meyveler muz, çilek, ananas ve kivi olarak dikkati çekiyor. Önce malzemelerimizi, ardından tarifimizi not edelim.

  • 200 gr çeşidine göre Mabel çikolata
  • 160 ml krema
  • Çeşitli meyveler
  • Mabel Gofret ve kek dilimleri

Fondü seti olanlar için kabının içerisine çikolatayı yerleştirip ardından ısıtıcıyı açarak çikolatayı eritmeye başlamak en kolay yol olabilir. Ancak fondü seti temin edemeyenler için hem pratik hem de kıvamını alması için en gerekli yol, çikolata ve kremayı ocak orta ateşteyken benmari usulü eritmek (çikolata ve kremayı başka bir kaba koyup, bu kabı kaynayan su dolu tencerenin üzerine koyarak buharla beraber erimesini sağlamak). Çikolataya bu aşamada krema eklemenin bir diğer alternatifi tereyağı eklemek olabilir. Çikolatanın erimesine yakın ocağın altını kapatabilirsiniz. Eriyen çikolatayı pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Bir yandan kullanmak istediğiniz meyveleri kesmeye başlayın. Kremalı çikolatayı fondü kabına alıp çeşitli mevsim meyveleri, Mabel gofret ve kek dilimleriyle birlikte servis edin.

Ve sıra püf noktalarında!

  • Fondüyü uzun süre bekletmeyin, bekledikçe kıvamı koyulaşacaktır. Fondünün kıvamı katılaşırsa, içine bir kaşık krema ekleyin ve hızlı hızlı karıştırın.
  • Fondü yapımında bitter çikolata kullandıysanız, krema ve süt ile kıvamını açabilirsiniz.
  • Meyveleri çabuk parçalanmamaları için iri küpler halinde doğrayın. Elma, armut ve muzların kararmaması için limon suyuna batırabilirsiniz.
  • Çikolata olarak Mabel kuvertür ya da damla çikolata tercih edilse de Mabel tablet çikolatayla da yapabilirsiniz.
  • Çikolatanızın içerisine kuru meyveler ve kuru yemişler ilave edebilirsiniz. Daha önceden yapmış olduğunuz kekiniz varsa küçük küçük doğrayabilirsiniz de.

Benzer İçerikler

Comments are closed.