Aralık’ta bir ‘farkındalık rotası’: Ağaç denizi Sapanca!

18 Aralık 2019 • Genel, Şehirler ve HikayeleriAralık’ta bir ‘farkındalık rotası’: Ağaç denizi Sapanca! için yorumlar kapalı2925

Sakarya’nın doğa harikası olarak tanımlanan en gözde ilçesi Sapanca, Evliya Çelebi’nin seyahatnamesinde ‘ağaç denizi’ olarak geçer… Bu ağaç denizi, büyük bir gölü olabilecek her tonuyla çevreler ve siz tertemiz havasını içinize çekerken, İstanbul’dan sadece 1.5 saatte gelerek yaptığınız bu tatlı kaçamağın tadına varırsınız. Yeni bir yılın yaklaşmakta olduğunun habercisi Aralık ayında ise Sapanca, kendine özgü aktivite ve etkinlikleriyle misafirleri için gözde bir yılbaşı rotası… Bu şirin ilçede bu ay görülebilecek yerler ve gerçekleştirilebilecek etkinliklere gelin yakından bakalım… 

Gölde kahvaltı, doğa yürüyüşü ve Kartepe’de kayak keyfi

Sakin bir tatil arayanlara hitap eden Sapanca’da yaklaşık 16 km uzunluğunda olan Sapanca Gölü, birbirinden farklı mekanlarıyla köy kahvaltısı etmek ve doğada uzun yürüyüşler yapmak için oldukça popüler bir yer. Sapanca’ya yarım saat uzaklıkta bulunan Kartepe ise, özellikle Aralık ayında gelecek ziyaretçiler için kar turizmi ile dikkat çekiyor.

Marmara’nın ikinci yüksek dağı olan Kartepe, Sapanca Gölü’nü ve İzmit Körfezi’ni tepeden görüyor. Kartepe’den bahsetmişken kış sporu olduğu kadar yaz sporu mekanı olan Sukay Park’ı da hatırlatalım… Bu parkta su kayağı, rüzgâr sörfü, kneeboard, wakeboard ve çocuklar için yaz kampı imkanı da var. Merkeze sadece 20 dakika uzaklıkta bulunan bu park, gölün karşı yakasındaki Seka Kampı mevkiinde.

Orman havası ve otantik kahvaltı için alternatif: Maşukiye

Sapanca’ya 25 dakika uzaklıkta olan Maşukiye ise zengin orman ve bitki çeşidi ile tanınan yemyeşil bir yer. Kahvaltı yapmak ve balık yemek için pek çok seçeneğin bulunduğu Maşukiye, huzur vadeden yapısı ile hafta sonu tatillerinin en gözde bölgelerinden biri.

Hazır konu yemekten açılmışken, Sapanca’ya gittiğinizde göl balıklarının tadına mutlaka bakmanız gerektiğini unutmadan ekleyelim. Alabalığı ile ünlü olan Sapanca’da, mantarlı pide ve mısır ekmeği de diğer yöresel lezzetler arasında bulunuyor. Burada denenmesi gereken tatlar arasında melevcen otunun soğan ve tereyağı ile sotelenmesiyle yapılan ‘diken ucu’ yemeği… Taze fasulye turşusu ve ıslama köfte de atlanmaması gereken lezzetler arasında.

Tarih ve sanat meraklıları ilçede nereleri görmeli?

Sapanca’da Selçuklular döneminden beri insanların şifa aradığı Kuzuluk Kaplıcaları sağlık turizmi için gelinen tarihi bir yer. Bunun yanı sıra kampçılık, dağ yürüyüşleri, offroad yarışları, izcilik, folklor gösterileri ve halk konserleri gibi çeşitli etkinliklerin yapıldığı Soğucak ve Çiğdem Yaylaları yine ilçede doğaseverlerin ilgisini çekecek noktalar arasında… Bu arada tarih meraklıları da Sapanca’nın merkezinde yer alan Rüstempaşa Camii’ni, Sapanca’nın simgelerinden olan Vecihi Kapısı’nı, Hükümet konağı binası önünde sergilenen Bizans Lahitleri’ni ve Sapanca merkezde 1800’lü yıllardan kalma 60 kadar tarihi nitelikteki evi görmeden gitmemeli…

21-22 Aralık’ta düzenlenecek ‘Farkındalık Festivali’ni kaçırmayın!

Özellikle yeni yıla, 2019 yılının negatif etkilerinden arınmış, enerjisini yenilemiş girmek isteyenler için 21-22 Aralık 2019 tarihlerinde Sapanca’da düzenlenecek ‘Farkındalık Festivali’nin altını çizmemizde fayda var… Dünya Değişim Akademisi tarafından Elite World Sapanca Convension & Wellness Resort’ta düzenlenecek olan Festival programında özgüven, yaratıcılık, içsel güç ve saf sevginin güçlendirilmesine yönelik 4 özel etkinlik ile stres yönetimi, anda kalma sanatı, korkuyu aşmak, depresyondan özgürleşmek üzerine etkili çalışmalar gerçekleştirilecek. Yeni bir yıla hayata dair bu değerli öğretilerle girmek isteyenlere hitap eden bu festival, yenilenmek için güzel bir fırsat… Sizce de Sapanca’yı Aralık’ta ziyaret etmek için yeterince sebebimiz var öyle değil mi?  

Festival programında neler var?

21 Aralık Cumartesi


11.00 – Kök Enerji Merkezi Çalışması – Öz güvenin geliştirilmesi
12.30 – Kahvaltı
13:45 – Sağlıklı Yaşam Vakfı Seminer
14.30 – Korkuyu Aşma Sanatı
15.30 – Stres Yönetimi
17.00 – Pelvis Enerji Merkezi – Yaratıcılığın geliştirilmesi
18.45 – Akşam Yemeği
19:45 – Dans Gösterileri-Yılbaşı Çekilişi
20.00 – İnteraktif Söyleşi – Tüm Sorulara Cevaplar

22 Aralık Pazar

08.00 – Karın Enerji Merkezi çalışması – İçsel gücün geliştirilmesi
09.30 – Kahvaltı
12.30 – Anda Kalma Sanatı
13.30 – Depresyondan Özgürleşme Sanatı
15.00 – Göğüs Enerji Merkezi çalışması – Saf sevginin geliştirilmesi

Benzer İçerikler

Comments are closed.