Yılbaşı partisine eğlence katacak çikolatalı 3 özel tarif!

25 Aralık 2019 • GenelYılbaşı partisine eğlence katacak çikolatalı 3 özel tarif! için yorumlar kapalı2891

Yeni yıl akşamında eğer evinizde arkadaşlarınızı ya da ailenizi bir araya toplamak istiyor ve menüde onları hem eğlendirecek hem de lezzeti zirveye çıkaracak alternatifler arıyorsanız çikolatalı bu 3 enfes tarifi not etmenizi öneririz. Çocuklarınızın bayılacağı, sizinse yaparken yaratıcılığınızı kullanarak eğleneceğiniz bu kolay tariflere gelin yakından bakalım 🙂

1-Karlı çikolatalı çıtır çıtır bisküvi!

Özellikle çocuklarınıza yeni yıl akşamına özel mükemmel bir hediye vermek istiyorsanız, karlı, çikolatalı ve çıtır çıtır bu bisküvi, onlar için cezbedici olabilir… Bu çikolatalı bisküvilere ‘çatırdama’ etkisi vermek için hamuru pudra şekeriyle yuvarlamanız gerektiğini hatırlatalım. Malzemelerimiz ise şöyle,


200 gr Mabel bitter çikolata

125 gr tuzsuz, yumuşatılmış tereyağı

300 gr kahverengi şeker

2 yumurta

150 gr sade un

60 gr Mabel kakao  

2 çay kaşığı kabartma tozu

2-3 yemek kaşığı süt

100 gr pudra şekeri

Yapılışı:

  • Çikolatayı kaynayan suyun içine yerleştirdiğiniz bir kabın içinde benmari usülü eritin ve kabın tabanının suyla temas etmediğinden emin olun. Bunun yerine çikolatayı kısa süreliğine bir mikrodalga fırında da eritebilirsiniz. Ardından soğumaya bırakın.
  • Bir çırpıcı kullanarak tereyağı ve şekeri çırpın, daha sonra yumurtaları, unu, kakao tozunu, kabartma tozunu ve çikolatayı çırpın. Yumuşak bir hamur elde etmek için sütü dökün ancak fazla karıştırmayın. Üzerini kapatıp 1 saat dinlendirin…
  • Fırını 180°C/160°C fan/gazla ısıtın. Bir veya iki fırın tepsisini yağlı parşömen kağıtla kaplayın. Krema (pudra) şekerini bir kaba koyun. Dinlendirdiğiniz hamurdan tek tek yemek kaşığı ölçüsünde alarak elinizde yuvarlayıp toplar haline getirin ve onları pudra şekerinin içine attıktan sonra yine yuvarlayarak birbirinden ayırın, ardından fırın tepsilerine tek tek yerleştirin.
  • Bisküviler sertleşinceye kadar yaklaşık 12-15 dakika pişirin. Bisküviler şişirilmeli ve çatlaklar da açılmalıdır. Tepsiler üzerinde soğumaya bırakın, daha sonra tamamen soğuması için tel raflara aktarın. Hava geçirmez bir kapta bir hafta kadar muhafaza edebilirsiniz.
  • Bir tüyo: Daha çikolatalı yapmak isterseniz hamuru kakao tozu ile yuvarlayabilirsiniz.


2- Ren geyiği ve kardan adamlı çikolata kalıbı

Yeni yıl partisinde çocuklarınıza hediye edebileceğiniz veya misafirlerinize hazırladığınız hediyelerin kenarına iliştirebileceğiniz sürpriz bir çikolata kalıbına ne dersiniz? Hele de ren geyikli ve kardan adamlı motifte olanları, onları eğlendirecektir. Evinizde verdiğiniz partinizde arkadaşlarınız için bile esprili ve tatlı bir ikram alternatifi olabilir! Malzemelerimize gelirsek,   


100 gr Mabel sütlü çikolata, doğranmış

100 gr Mabel bitter çikolata, doğranmış

7 kırmızı şekerleme/ tercihe göre bonibon

8-10 küçük çubuk kraker 

22 beyaz mini marşmelov

1 adet uzunca kesilmiş kırmızı yumuşak ayakkabı bağı,

Serpilecek şekerleme ve yıldızlar

Siyah gıda yazma kalemi

Yapılışı:

  • Bir pişirme kalıbını yağlı parşömen kağıdıyla kaplayın. Her iki türdeki çikolatayı mikrodalgada ayrı kaselerde 30 sn’lik kızdırın veya bir tencerede kaynayan su içinde ısıtın. Bitter çikolatayı fırınlama kalıbına dökün, ardından sütlü çikolatayı peşinden üzerine dökün. Makul kalınlıkta bir tabaka oluşturmak için çikolatayı dağıtın.
  • Kırmızı şekerlemeleri ‘ren geyiği burnu’ oluşturacak şekilde bu temel üzerinde belirli aralıklarla düzenleyin. Marşmelovu yarıya bölün ve ‘gözleri yapmak’ için burnun üzerine konumlandırın J Tuzlu krakerlerin her birini ise yarım çubuk kraker haline getirip ‘ren geyiğinin boynuzlarını’ oluşturacak şekilde tasarımınızda gözlerin üzerine yerleştirin.
  • Kardan adamlar yapmak için ise kalan marşmelovların üçünü birbirini takip eder şekilde ‘kardan adamın gövdesini yapmak üzere’ düzenleyin. Kollar için çubuk kraker parçaları ve fular için bir ayakkabı bağcık parçası kullanın. Yıldızları ve dilerseniz küçük şekerlemeleri üzerine serpin, sonra çikolatayı tamamen oturması için kısa bir süre bırakın.
  • Çikolata sertleşince, ren geyiği gözlerine göz bebekleri, kardan adamlar için yüzler ve düğmeler eklemek için siyah gıda boyasına batırılmış bir buzlu kalem veya küçük bir fırça kullanın. Çikolata barını, ren geyiği ve kardan adam etrafındaki parçaları kesmek için bir bıçak kullanın.
  • Oluşturduğunuz bu güzel tasarımları hediye etmek için her birini şeffaf paketlere koyun ve güzel bir kurdele ile bağlayın. 

 3- Yavaş pişen sıcak yılbaşı çikolatası! 

Yeni yılda büyük bir parti mi veriyorsunuz? Peki sizce kalabalığı ağırlamanın en kolay ve lezzetli yolu, enfes bir sıcak çikolata olabilir mi? Onu farklı tatlarla süsleyebilir, yeni yılı yansıtan eğlenceli mug’larla sunum yapabilir, üzerine bir de favori likörünüzü ekleyebilirsiniz. Gelelim hangi malzemelere ihtiyacımız olduğuna…

1 litre süt

300 ml duble krema

200 gr doğranmış Mabel bitter çikolata

100 gr doğranmış Mabel sütlü çikolata

Servis için kavrulmuş marşmelov

Servis için çırpılmış krema

Servis için rendelenmiş çikolata

Yapılışı:

  • Sütü ve çift kremayı yavaş pişirme ayarlı tencerenize dökün. Ardından bitter ve sütlü çikolatayı ekleyin, sonra üzerini örtün ve 2 saat boyunca kısık ateşte pişirin.
  • Kapağı kaldırıp tekrar karıştırın, daha sonra 15-20 dakika daha pişirmeye devam edin. Ardından kupalara doldurun ve üzerine krema dolgusu, marşmelov ve rendelenmiş çikolata ekleyin. İçinizi daha da ısıtması için arzunuza göre en sevdiğiniz likörü üzerine 25 ml kadar ekleyebilirsiniz!

Benzer İçerikler

Comments are closed.