YENİ YILIN İLK AYINDA İSTANBUL’DA KÜLTÜR- SANAT ETKİNLİKLERİ – 2

17 Ocak 2020 • Genel, Kültür ve SanatYENİ YILIN İLK AYINDA İSTANBUL’DA KÜLTÜR- SANAT ETKİNLİKLERİ – 2 için yorumlar kapalı1684

Her gün birbirinden farklı etkinliğe ev sahipliği yapan İstanbul, Ocak ayında da sanatseverlerin merceği altında. Geçtiğimiz hafta ilk bölümünü paylaştığımız resimden müziğe, tarihten kültür-sanata pek çok farklı alanda düzenlenen etkinliklerin ikinci bölümünü gelin birlikte inceleyelim. 

8- Akbank Sanat, minik sanatçılar için atölye dizisi başlatıyor

Yıllardır sürdürdüğü çocuk atölyeleriyle bu konuda öncü kurumların başında gelen Akbank Sanat, Ocak ayında da dopdolu bir programla minikleri sanat yapmaya davet ediyor. Program kapsamında ‘Rengarenk Kupalar ve Yıldız Sanatları Atölyeleri’ 11 Ocak ve 25 Ocak tarihlerinde, ‘Kendi Çantamı Tasarlıyorum Atölyesi’ 11 Ocak’ta, ‘Oyuncak Heykel Atölyesi, Mozaik Heykel Atölyesi ve Eller Kollar Artık Hepsi Heykeller Atölyesi’ 18 Ocak’ta, ‘Ailece Mozaik Atölyesi’ ise 25 Ocak’ta gerçekleştirilecek.

9- Pera Müzesi’nda çocuklar fotoğraf sanatıyla buluşuyor

Pera Müzesi Öğrenme Programları, yarıyıl tatilinde çocukların fotoğraf sanatını keşfetmelerini sağlayacak renkli atölyeler düzenliyor.  ‘Bir Yol Öyküsü: Fotoğrafın Ardında 180 Yıl’ sergisi de bu kapsamda yer alan programlar arasında… 4-6, 7-12, 9-12 ve 10-12 yaş gruplarına yönelik atölyeler öncesinde çocuklar, rehberli turlar eşliğinde sergideki eserleri yaratıcı drama, canlandırma, oyun gibi interaktif yöntemlerle deneyimleyecekler. Sergi kapsamında, 21 Ocak – 1 Şubat 2020 tarihleri arasında düzenlenecek atölyeler fotoğraf sanatını odağına alıyor. Suluboya, kil, polaroid, neon ışıklar ve geri dönüşüm malzemeleri aracılığıyla fotoğraf meraklılarına keşif alanı sunan atölyelerde hem beden çalışmaları yapılıyor, hem de fotoğraf, resim, kolaj, felsefe ve GIF animasyon gibi alanlara odaklanılıyor.

10- İstanbul Modern’de çocuklara özel keyifli atölyeler başlıyor

İstanbul Modern, yarıyıl tatilinde 7-12 yaş arası çocuklara yönelik sanat dolu, hem eğlenceli hem de öğretici bir dizi atölye programı hazırladı. 20-31 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek atölyelerde çocuklar müze uzmanlarıyla sanatı yorumlamaya çalışırken, kendi sanatsal üretimlerini de gerçekleştirecekler:

Bu kapsamda 20-27 Ocak tarihleri arasında ‘Resimler ve Kostümler’, 21-28 Ocak tarihlerinde ‘Akımlar ve Resimler’, 22-30 Ocak tarihlerinde ‘Çamurdan Heykeller’, 23-30 Ocak tarihlerinde ‘Baskı Resim Atölyesi’, 24-31 Ocak tarihlerinde ‘Çamurdan Rölyefler’, 20-27 Ocak tarihlerinde ‘Sessiz Film’, 21-28 Ocak arasında Geleceğin Mimarları, 22-29 Ocak arasında Foto-Kolaj, 23-30 Ocak arasında ‘Bir Sanat Çalışmasını Çözümlemek’, 24-31 Ocak arasında ‘Şiiirden Resimler Atölyesi’ yapılacak.

11- Yeni yıla ‘Pop-Art’ başlangıç!

Yeni yıla keyifli bir başlangıç yapmak isteyen sanatseverler UNIQ Expo’da buluşuyor. Pop Art’ın öncüsü Andy Warhol başta olmak üzere, yine bu akımın en önemli isimleri arasında olan Keith Haring, Roy Lichtenstein ve Robert Indiana’nın 100’den fazla orijinal eserini sanatseverlerle buluşturan Andy Warhol sergisi; 29 Mart’a kadar devam edecek. 7’den 70’e herkese hitap eden sergide çocuklar; Andy Warhol’un renkli Pop Art dünyasını ve 50’li yılların tüketim çılgınlığını keşfederken, sanatın keyifli, eğlenceli tarafıyla da tanışacaklar. Roy Lichtenstein’ın Van Gogh odasında hayal dünyalarını genişletecek, New York sokak sanatçısı Keith Haring’in grafitileriyle renklenecek, 60’lı yılların diskoteğinde dans edecek ve eğlenerek öğrenecekler.

12. Moscow Ice Circus Buz Sirki ücretsiz izlenebilecek

Spor dünyasının profesyonellerinden genç ve yetenekli sanatçılara uzanan ekibiyle, bünyesindeki ünlü modern koreograflar ve özel kostüm tasarımlarıyla dünyanın en sevilen gösterilerinden biri olmayı başaran “Moscow Ice Circus” Buz Sirki, 18 Ocak – 2 Şubat tarihleri arasında Metropol İstanbul’da göz alıcı gösterileriyle ziyaretçilere şölen havası yaşatacak. Artistik patinaj ve bale figürleriyle birlikte düzenlenecek bu muhteşem buz şovu Metropol İstanbul’da her gün 15.00 ve 18.00 saatlerinde ücretsiz olarak izlenebilecek. Gösterilerin yanı sıra, alana kurulacak özel sentetik buz pistinde sirk ekibiyle beraber çocuklar için 20’şer dakikalık seanslarla buz pateni workshopları da düzenlenecek.

13- İş Sanat, Ocak ayı boyunca bir dizi etkinliğe sahne olacak

  • İş Sanat’ta Serdar Yalçın’ın müzik direktörlüğünü yaptığı, Atilla Birkiye’nin metni düzenlediği, Mehmet Birkiye’nin sahneye uyarladığı ilgiyle takip edilen şiir dinleti serisinde sırada 20 Ocak Pazartesi akşamı 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda Âşık Veysel var.
  • Portekiz müziğinin başarılı seslerinden biri olan ve Amália Rodrigues Vakfı tarafından verilen “En İyi Erkek Fado Şarkıcısı” ödülüne layık görülen António Zambujo, Türkiye’de ilk kez 24 Ocak akşamı İş Sanat’ta sahne alacak.
  • Klasik müzik ve tiyatroyu bir araya getiren çocuk oyunu ‘Fırtına’ ise 26 Ocak Pazar günü miniklerle buluşuyor. Ocak ayının Parlayan Yıldızları ise Zuhal Erdin (saksofon) ve Deniz Su Polat (viyola) olacak. ‘Parlayan Yıldızlar’ konseri, 27 Ocak Pazartesi akşamı 20.30’da Millî Reasürans Konser Salonu’nda gerçekleşecek.
  • İtalyan yazar Carlo Collodi’nin tüm dünyada tanınan kahramanı Pinokyo, bu kez bir “robot çocuk” olarak tiyatro sahnesine çıkıyor. Yekta Kopan’ın kaleme aldığı ve Lerzan Pamir’in yönettiği oyunun dramaturgisini Mehmet Ergen, anlatıcılığını Aslı Tandoğan üstlenirken, Pinokyo karakterine Anıl Altınöz hayat veriyor. Robot Pinokyo, 12 Ocak Pazar günü saat 15.00’te İş Kuleleri Salonu’nda çocuklarla buluşacak.
  • Anadolu ve rock müziğinin en önemli temsilcilerinden Cahit Berkay, özel bir proje ile İş Sanat’ta dinleyicileri ile buluşacak. 55 yıllık sanat yaşamının bir derlemesi niteliğinde gerçekleşecek bu projede Berkay, sahnesinde Şebnem Ferah, Hayko Cepkin, Ender Balkır, Hüseyin Turan’ı ağırlayacak. ‘Cahit Berkay Antolojisi’, 22 Ocak Çarşamba akşamı saat 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda.

Benzer İçerikler

Comments are closed.