YENİ YILIN İLK AYINDA İSTANBUL’DA KÜLTÜR- SANAT ETKİNLİKLERİ

9 Ocak 2020 • Genel, Kültür ve SanatYENİ YILIN İLK AYINDA İSTANBUL’DA KÜLTÜR- SANAT ETKİNLİKLERİ için yorumlar kapalı1808

Havaların soğuduğu, hatta fırtınanın baş gösterdiği bugünlerde her ne kadar evimizden dışarı çıkmak parlak bir fikir gibi görünmese de hayat aslında tüm renkleriyle devam ediyor. Yeter ki biz biraz olsun evimizden çıkma cesareti gösterebilelim ve şehrin dinamiğine kendimizi bırakalım.

Resimden müziğe, tarihten kültür-sanata pek çok farklı alanda düzenlenen sergi ve etkinlikler Ocak ayında bizlerle buluşuyor. Diğer yandan 20 Ocak’ta başlayıp 31 Ocak’a kadar sürecek sömestr tatili ile  çocuklara yönelik de bir dizi dönemsel etkinlik gerçekleşiyor olacak. Gelin İstanbul’da Ocak ayında kültür-sanatın nabzı nerelerde atıyor, hem bireysel olarak hem de varsa çocuğunuzla birlikte neleri takip edebilirsiniz, birlikte inceleyelim.  

  1. Çocuklar için Pinokyo Müzikali 12 Ocak’ta sergileniyor

Dünya masallarının en sevilen kahramanlarından Pinokyo, Hisar Okulları Kültür Merkezi’nde çocuklarla buluşacak. 15 yıldır çocuklara yönelik sevilen oyunlar ve müzikallerle öne çıkan Altınok Tiyatrosu tarafından  sahnelenen Pinokyo Müzikali, 12 Ocak Pazar günü saat 12.00’de Hisar Okulları Atatürk Salonu’nda izlenebilecek.


  1. 11 genç sanatçı eserleriyle Masterpiece Hall Maslak’ta

QNB Finansbank’ın genç sanatçılara yeni ifade alanları yaratmak amacıyla destek verdiği Masterpiece Hall by QNB First On Bir (11) Sergisi, 16 Ocak 2020 günü kapılarını sanatseverlere açıyor. 11 genç sanatçının, yeni medya, resim, heykel, enstalasyon gibi farklı disiplinlerden eserlerinin yer alacağı sergi, 20 Şubat tarihine kadar Masterpiece Hall Maslak’ta ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.


  1. Zorlu PSM’den klasik caz konserleri, müzikal ve çocuk tiyatrosu!
  • Zorlu PSM’deki dikkat çekici etkinlikler arasında 15 Ocak’ta Touché Sahnesinde gerçekleştirilecek olan klasik caz etkinliği öne çıkıyor. Küba’nın en önemli davulcularından William Cardoso, Adrian Gustavo ve Aleixi Contreras’ın Küba ruhunu, perküsyonun sıcak ritimleri ile birleştireceği gecede müzisyenlere Türkiye’nin bas gurusu Caner Üstündağ eşlik edecek. Aynı sahnede Aşkın Arsunan yine caz severler için 10-11 Ocak’ta performans sergilemeye hazırlanırken, 17 Ocak’ta güçlü pop-caz vokallerinden Melis Sökmen seyirci karşısına çıkacak.
  • Türkiye’nin ilk büyük prodüksiyonlu müzikali olarak tanınan, BKM, Zorlu PSM ve id İletişim ortak yapımı ‘Alice’i kaçırmak istemeyenler için 10-11 Ocak tarihlerini özellikle hatırlatalım. Dünya edebiyatının eşsiz eserlerinden biri olan ‘Alice Harikalar Diyarında’nın Turkcell sahnesinde gerçekleştirilen çağdaş müzikal uyarlaması olan etkinlik, görkemli sahne tasarımı, müzikleri ve kostümleri ile dikkat çekiyor.
  • Günümüzün en büyük bestecilerinden ve piyanistlerinden biri olan, klasik müziği rock ve elektronik gibi güncel müzik türleri ve farklı enstrümanlarla bir araya getiren İtalyan besteci & piyanist Ludovico Einaudi, tüm dünyada biletleri tükenen yeni turu kapsamında İstanbul’a geliyor. Dijital platformlarda 2 milyar dinlenmeyle klasik müzik alanında rekorlar kıran Einaudi, 2019’a damgasını vuran yeni projesi “Seven Days Walking” ile 31 Ocak akşamı Zorlu PSM’de müzikseverlerle buluşacak.
  • Zorlu Çocuk Tiyatrosu, 11-12 Ocak’ta Turkcell Platinum Sahnesi’ndeki ‘Hayal Çalan Cadı’ adlı oyunuyla minik tiyatro severleri cezbedecek. Zorlu Holding tarafından çocuklara yönelik başlatılan “Bir Hayal Bir Oyun” yarışmasında birinci olan Ceren Çiçek tarafından kaleme alınan öyküden yola çıkarak Serdar Saatman’ın yazdığı oyun, müzik, dans ve bilimi bir araya getiriyor. 

  1. Opera ve bale sevenler Süreyya Opera Sahnesi’nde buluşacak

İstanbul Devlet Opera ve Balesi 2020 yılının ilk temsilini ‘Dans Üçgeni’ balesi ile veriyor. 8 ve 10 Ocak 2020 tarihlerinde saat 20.00’de, 11 Ocak tarihinde ise saat 16.00’da Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde gerçekleştirilecek etkinlik kapsamında dünya repertuvarına giren ilk ve tek Türk balesi olan Judith; Çetin Işıközlü’ nün müziği ve Deniz Özaydın’ın koreografisiyle yeniden yorumlanacak.


  1. Trump Sahne’de yeni bir çocuk tiyatrosu gösterime giriyor

TRT Çocuk’un sevilen çizgi filmi ‘Canım Kardeşim’ yepyeni bir çocuk tiyatro oyunu ile Trump Sahne’de 11 Ocak Cumartesi günü minik seyircilerini kucaklıyor.


  1. Kişisel sergileri merakla takip edenler için!
  • Trump Art Gallery, 01 – 31 Ocak tarihleri arasında sanatçı Hakan Sorar’ın ‘Recolor’ adlı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Eserlerinde, sürekli değişen ve geride izler bırakan kentsel dönüşüm alanlarının fotoğraflarını yeni bir dille kurgulayan Hakan Sorar; fotoğraflarında kent, kentsel dönüşüm, beden, beden-mekan ilişkisi kavramlarını irdeleyip fotoğrafın doğası ile oynayarak sanatseverlere kurgusal bir gerçeklik deneyimi sunuyor. Sergi, 31 Ocak 2020 tarihine kadar ziyaret edilebilir.
  • Tasarım bilgisini resim sanatıyla buluşturan, son dönemin üretken isimlerinden ünlü mimar Oğuz Yalım’ın, ‘Koca Kafalar’ sergisi, Kalebodur’un desteğiyle Goba Art & Design’da 16 Ocak’ta sanatseverlerle buluşuyor. 13 farklı eserden oluşan sergi, 31 Ocak’a kadar ziyaret edilebilecek.
  • Manaf Halbouni ‘Home Game’ at Tomtom Gardens | ‘Kendi Evinde’ kişisel sergisini, Tomtom Gardens’da 9 Ocak’ta açıyor, sergi Ocak ayı sonuna kadar ziyaret edilebilir.
  • Rh+artproject, 18 Ocak 2020’de son bulacak olan Dilan Gitmez’in Entropy adlı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. 
  • Eğitim, Kültür ve Araştırma Vakfı, yeni yılın ilk sergisi olarak fotoğraf sanatçısı Ebru Ceylan’ın ‘Ebedi Bir An’ isimli fotoğraf sergisine 14 Ocak- 10 Şubat tarihleri arasında Ekavart Gallery’de ev sahipliği yapıyor. Açılış ise 14 Ocak Salı saat 18:00’de.
  • İstanbul Modern ise yazar ve sanatçı portreleri ile uluslararası alanda tanınan fotoğraf sanatçısı Lütfi Özkök’ün İsveç’teki arşivinden bir portre seçkisine ev sahipliği yapıyor. Özkök’ün ‘Portreler’ sergisi 3 Mayıs 2020’ye kadar İstanbul Modern Fotoğraf Galerisi’nde ziyaret edilebilir.

  1. Peki ‘tarih meraklıları’ için hangi sergiler var?
  • ‘Osmanlı’nın Ermeni Ressamları’ Sergisi Maçka’daki Canvas Art Investments’da 20 Ocak’a kadar ziyarete açık olacak.
  • İstanbul Eminönü’ndeki Türkiye İş Bankası Müzesi ve Ankara Ulus’taki Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi’ndeki ‘Milli Mücadele’nin 100. Yılında İstiklal’ sergileri, ziyaretçilerin artarak süren ilgisi ve okullardan gelen yoğun talep üzerine 6 ay uzatıldı. Haziran ayına kadar görülebilecek İstiklal sergileri; Türk milletinin verdiği mücadeleyi bine yakın belge, fotoğraf, film ve objeyle anlatarak, ziyaretçilerini yüz yıllık bir tarih yolculuğuna davet ediyor.

Benzer İçerikler

Comments are closed.