Ona sevdiğinizi söylemenin 3 ‘muffin’li yolu

13 Şubat 2020 • Çikolata Kütüphanesi, Çikolatalı TariflerOna sevdiğinizi söylemenin 3 ‘muffin’li yolu için yorumlar kapalı2704

Ona sevdiğinizi söylemenin 3 ‘muffin’li yolu

İbreler tüm dünyada aşk ve romantizmin kutlandığı özel günü yani 14 Şubat’ı işaret ederken, herkes heyecanlı bir hazırlık içinde bulur kendini…

Sevdiğiniz kişi hayatınızda olduğu müddetçe eminiz ki sizin için her gün özeldir ve çoğu zaman onu mutlu etmek için 14 Şubat’ın gelmesini beklemiyorsunuzdur. Bununla birlikte tüm dünyada kutlanan bu özel tarih, tüm gelenekselliğiyle kapımızı çalıyorken; sevdiğine keyifli bir sürpriz yapmayı kim göz ardı edebilir ki 🙂

Soğuk olsa da Şubat ayının bu en sıcak gününü evde geçirmek isteyenlere ilham vermek için hazırladığımız 3 özel ev-yapımı çikolatalı muffin kek tarifini not etmenizi öneririz. Bu romantik çikolatalı muffin kekler hem yapımlarıyla vaktinizi almayacak hem de tasarımlarıyla hedefinize giden yolu tam 12’den vuracak. 🙂 Gelin keklerin malzeme ve tariflerini yakından inceleyelim.

‘Romantik güllü’ kek

Bu romantik kekler; sevdiklerine özel şık bir atmosfer yaratmak isteyenlere hitap ediyor. Romantik tüm kutlamalarda seçebileceğiniz bu özel tarif, hediye olarak göndermek için de ideal bir seçim…

Malzemeler:

150 ml doğal yoğurt

3 adet çırpılmış yumurta

1 çay kaşığı vanilya özü

175 gr altın pudra şekeri 

140 gr kendiliğinden kabaran un (kek unu)

1 çay kaşığı kabartma tozu

100 gr öğütülmüş badem

175 gr eritilmemiş tereyağı

 
Beyaz çikolatalı kaplama için:

100 gr Mabel beyaz çikolata

140 gr tuzsuz tereyağı

140 gr pudra şekeri

Yapılış şekli:

  • 12 delikli bir kek kalıbına muffin kağıtlarını tek tek yerleştirin (Fırın kağıtlarını kare biçimde keserek kalıplara oturtabilirsiniz) ve fırını 190 derece fan ile ısıtın. Bir kapta yoğurt, yumurta ve vanilya özünü karıştırın. Tarifteki kuru malzemeleri ekleyin, bir tutam tuz ekleyerek büyük bir kaseye koyun ve ortasına bir boşluk açın.
  • Yoğurt karışımını ve eritilmiş tereyağını ekleyin ve hızlı bir şekilde bir spatula ya da metal kaşıkla ters-düz edin. Ardından tüm bu karışımı bir kaşık yardımıyla muffin kağıtlarının tamamını dolduracak şekilde dökün. Sonrasında 18-20 dakika kadar, üzerleri kabarıp altın sarısı renk alana ve esnek bir hale gelinceye kadar pişirin. Birkaç dakika soğutun, daha sonra tamamen soğuması için kekleri farklı bir yere kaldırın. Hava geçirmez bir kapta 3 güne kadar saklayabilirsiniz.
  • Kek üstündeki beyaz çikolatalı karışım için, Mabel çikolatayı mikrodalgada yüksek ısıda 1,5 dakika yarı yarıya eritin. Soğumaya bırakın. Tereyağı ve pudra şekerini büyük bir kapta kremsi olana kadar çırpın. Çikolatayı çırpın.
  • Servis yapmadan 48 saat öncesine kadar (ya da çok sıcaksa bir gün önce), kek üzerine dökülecek bu karışımı oda sıcaklığına getirin, sonra keklerin üzerine yayın. İsterseniz kurdeleleri keklerin etrafına dolayın ya da yapıştırın. Onları serin bir yerde doğrudan güneş ışığından uzak tutun. Gülden süsleme şekerlerini ise dileğinize göre üstlerine veya yanlarına serpiştirebilirsiniz.

‘İçten içe eriyen’ kalp keki

Tatlıya düşkünleri bu tarife alalım 🙂 Sevgililer Günü’nde tam ortasında güçlü beyaz çikolatalı bir trüfle gizleyen bu özel kek, dışarıdan belli etmediğiniz ama içinizde yoğunlaşan aşkın da bir nevi simgesi olabilir…

Malzemeler:

175 gr tereyağı

200 gr hafif muskovado şekeri veya kahverengi şeker

50 gr kakao

140 gr kendiliğinden kabaran un/ kek unu

2 büyük yumurta

8 Mabel beyaz çikolatalı trüf

Dekorasyon için malzemeler:

150 gr yumuşatılmış tereyağı

300 gr pudra şekeri

1 çay kaşığı vanilya özü

 2 yemek kaşığı kakao

8 adet Mabel kalp şeklinde çikolata

Yapılışı:

  • Fırını 180 derecede ısıtın ve 8 delikli bir kek kalıbına muffin kağıtlarını tek tek yerleştirin. (Fırın kağıtlarını yine kare biçimde keserek kalıplara oturtabilirsiniz) Tereyağını küçük bir tavada eritin, daha sonra 5 dakika soğumaya bırakın. Birbirine yapışan küçük şeker kümelerinden kurtulmak için şekeri, kakao ve unu bir mutfak robotunda çırpın. Eritilmiş tereyağı ve yumurtaları ekleyin ve pürüzsüz bir hale getirmek için iyice karıştırın.
  • Kek kalıbındaki her muffin kağıdının içine karışımın bir kısmını yerleştirin. Ardından ortasına beyaz çikolatalı trüfü bastırıp karışımın kalanıyla üzerini kapayın. Karışım sertleşene kadar 15-20 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
  • Muffin kekleri süslemek için, tereyağı ve şekeri büyük bir kaseye yatırın, vanilyayı ekleyin ve gerçekten pürüzsüz olana kadar çırpın. Vanilya karışımının bir kısmını ince bir şekilde keklerin üstüne sürün. Kakao tozunu serptikten sonra, en son adımda süslemek için çikolatalı bir kalp ekleyin.

‘Gizlenmiş kalp’ keki

Sıradaki tarifimiz, aşkını bu özel günde ilan edecekler için çok uygun, çünkü keki kestiğinizde ortasından geçen gizli kalp tasarımı, adeta sevdiğinize söyleyemediklerinizi özetliyor. 🙂

Malzemeler:

Kek için,

2 x 175 gr yumuşatılmış tuzsuz tereyağı

2 x 175 gr altın pudra şekeri

6 büyük yumurta

2 x 140 gr elenmiş un

2 x yarım çay kaşığı kabartma tozu

3 yemek kaşığı Mabel toz kakao

2 x 85 gr öğütülmüş badem

2 x 100 ml süt

3 çay kaşığı vanilya özü

28 ml şişe kırmızı gıda boyası veya yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası jeli

Çikolatalı kaplama için,

100 ml duble krema

200 gr Mabel bitter çikolata

50 gr ince doğranmış tuzsuz tereyağı

Pembe süsleme şekerleme

Yapılışı:

  • Fırını 160 derece ile ısıtın, 900 gr’lık bir ekmek kalıbını uzun bir fırın parşömen kağıdı ile kaplayın. Ardından 175 gr tereyağı ve 175 gr şekeri hafif ve kabarık olana kadar krema haline getirin. Yumurtaların 3’ünü çırpın ve karıştırdıktan sonra bir kerede biraz dökün. 140 gr un, yarım çay kaşığı kabartma tozu ve Mabel toz kakaoyu eleyin, ardından bademle birlikte tereyağı karışımına ekleyin. 100 ml süt, vanilya ve tüm gıda boyasını birleştirin ve hamuru ekleyin, ardından eşit renk alana kadar karıştırın.
  • Hazırlanan karışımı somun kalıbına dökün ve 1 saat 10 dakika pişirin. Kalıpta 10 dakika soğuduktan sonra rafa aktarın. Soğuduğunda, pastayı 4 cm dilimler halinde kesin. Ardından şekilli kalıp yardımıyla kalpleri damgalayın. Artık kalpleriniz hazırJ
  • Şimdi ikinci bir kek karışımı yapmak için az önceki adımı tekrarlayın- bu sefer kakao veya gıda boyası olmayacak. Karışımın 3⁄4’ünü hazırlanan somun kabına dökün. Kalpleri hamurun içine çok yoğun bir sırayla yerleştirin. Kalan kek karışımını ise kalplerin üzerini kaplayacak şekilde dökün. 1 saat kadar pişirin. Kalıpta 10 dakika soğutun, ardından tamamen soğuması için bir rafa aktarın.
  • Çikolatalı kaplama için tüm malzemeler iç içe geçinceye kadar hafifçe ısıtın. Soğumaya bırakın. İçeriği soğutulmuş kekin üzerine yayın ve kullanıyorsanız şekerleme ile süsleyin. Kek kalıbında 3 gün muhafaza edilebilir.

Benzer İçerikler

Comments are closed.