2020 Avrupa Kültür Başkenti Galway’de ‘bohem’ bir mola! -2

26 Şubat 2020 • Genel, Şehirler ve Hikayeleri2020 Avrupa Kültür Başkenti Galway’de ‘bohem’ bir mola! -2 için yorumlar kapalı2195

İrlanda’nın batı kıyılarına yaptığımız keyifli Galway yolculuğuna bu hafta kaldığımız yerden devam ediyoruz. Gelin bu güzel şehirde keşfedilecek daha neler varmış birlikte öğrenelim 🙂

Galway, ‘Cliffs of Moher’ ile Harry Potter’a ev sahipliği yaptı

Vadileri ve gölleri ile meşhur olan Galway’de gezilecek en güzel ve öncelikli yerlerden bir diğeri ise Cliffs of Moher. Moher Kayalıkları olarak bilinen bu şirin ve küçük köyün 8 km uzunluğunda bir sahili ve 214 metre yüksekliğinde uçurumları var…

Her yıl yüzlerce turist, Harry Potter gibi birçok filme ev sahipliği yapan bu uçurumları görmek için buraya geliyor. Nefes kesen varış noktası sahilde sekiz kilometre boyunca uzanırken, ‘Vahşi Atlantik Yolu’nu ünlü yapan tüm özellikleri de barındırıyor. Açık bir günde, Galway Körfezi ve Aran Adaları uzaktan görülebiliyor. İrlanda’da düzenlenen en ünlü tur olan Wild Atlantic Way, yeşil ile maviyi aynı anda sunuyor. Bölgede ister su üzerinde gezi tekneleri ile isterseniz de uçurum yamaçlarında otobüs ile gezinti yapabiliyorsunuz.

Doğal güzellik ve yürüyüş yollarını mutlaka görmelisiniz

Kaleleri, kiliseleri, müzeleri ama en çok da Corrib Nehri‘nin okyanusa döküldüğü tarihi Claddagh mahallesiyle çok güzel bir sahil ve liman şehri olan Galway’in turistler için en önemli aktivitelerinden biri, Corrib Nehri boyunca ve Corrib Princess’teki gölde rahatlatıcı bir seyir. 90 dakikalık sürüş alanı, bölgelere ve panoramik büyük pencerelere, bölgelerin tadını çıkarmak için harika bir manzara sunuyor.

Kilmurvey Plajı, Silver Strand Salthill Plajı gibi birden fazla doğal güzelliklere sahip bir şehir olan Galway, hem deniz sporları hem de doğa yürüyüşleri için mükemmel bir lokasyonda. Şehirde ayrıca Cooper’s Hill Livery gibi alanlarda binicilik, golf gibi sporlar da yapılıyor. Salthill Promenade ise, deniz havası almak istediğinizde gidilecek bir yürüyüş alanı… Geçit, sahil manzaralı zarif dükkanlar ve publar ile çevrili. İki kilometrelik bu alan, günün herhangi bir saatinde rahatça yürümek, sağlıkla koşmak ve bisiklete binmek için de gayet uygun. Salthill gezinti yerinde yürürken, Ulusal Okyanus Akvaryumu, ‘Galway Atlantaquaria’yı da görmeniz öneriliyor.  

Yürüyüş alanlarından bahsederken Galway’deki Connemara National Park’ın da, ülkenin en büyük milli parklarından biri olduğunu ekleyelim. İçinde küçük bir gölet barındıran park, en güzel yürüyüş yollarından birine de sahip. Burren ise güzel kaya oluşumları, etkileyici bitki ve hayvan çeşitliliği ve Kilfenora’daki Celtic yüksek haçı gibi önemli arkeolojik alanlar ile ünlü.

Orta çağ surlarının korunmuş tek parçası ‘İspanyol Kemeri’

Galway’de görülmesi gereken tarihi yerler arasında Kylemore Manastırı, İrlanda’nın en ünlü kaleleri listesinde bulunan Ashford Kalesi, Aziz Nikolaos Collegiate Kilisesi, Galway Katedrali ve Lynch Kalesi yer alıyor. Cennet ve Aziz Nikolaos (Galway Katedrali) olarak kabul edilen Meryem Ana Katedrali, 1960’larda inşa edilmiş ultra modern bir yapıda. Benzersiz mimarisi ile burada tipik vitray pencereler yerine John F. Kennedy’nin bir mozaiğini bulabilirsiniz. Şehir merkezinde yer alan Galway Katedrali, en gözde cazibe merkezlerinden biri.

Galway’deki ortaçağ surlarının korunmuş tek parçası olan ‘İspanyol Kemeri’ ise, arkadaşlarınızla buluşmak için ikonik bir yer olmanın yanında orijinal ön duvardan kalan iki kemerden biri. Bu da bir zamanlar İspanyol tüccarların en sevdiği gezinti yolu olan İspanyol Geçit Töreni’ne yol açıyor. Bugün İspanyol Yürüyüşü, romantikler ve aşık çiftler arasında son derece popüler.

Türkiye’den nasıl ulaşabiliriz?

İrlanda’nın başkenti Dublin’e otobüsle uzaklığı 2,5 saat, uçakla Londra’ya mesafesi ise 90 dakika olan Galway’a Türkiye’den direkt uçuş yok. Ancak dilerseniz Dublin üzerinden tren, otobüs ve aktarmalı uçuşlarla bu güzel şehre gidebilirsiniz. Dublin ya da Cork kentine direk uçuş gerçekleştirdikten sonra, 3 saatlik bir tren yolculuğu ile Galway’e ulaşabilirsiniz.

Benzer İçerikler

Comments are closed.