Yeni Nesil Lezzet Durakları

6 Ekim 2021 • GenelYeni Nesil Lezzet Durakları için yorumlar kapalı1453

Son dönemde arka arkaya yepyeni lezzet duraklarının açıldığı İstanbul’da uzun süren kapanma döneminin ardından bir heyecan yaşanıyor. Özellikle aşılamanın hız kazanması ile yeniden kontrollü bir şekilde sosyalleşme adımları atılırken bu durum kuşkusuz yeme-içme sektörünü de hareketlendirdi. Yeni yeni hizmet vermeye başlayan bu mekânların en büyük özelliği ise genç girişimlerin yurt dışında deneyimledikleri butik lezzetleri, Türk mutfak kültürüne adapte ederek sunmaları… Global arenada, farklı ülkelerde tattıkları spesiyalleri, Türk damak tadına göre uyarlayan yeni nesil mekanları ve öne çıkan tatları analiz etmenin tam zamanı..

Türkiye’nin İlk Nata Kafesi

Moda’da hizmet veren Moda da Nata’nın kurucusu Burak Şahin, İspanya Lizbon’da denediği nata tatlısını lezzet tutkunlarıyla buluşturmak için kolları sıvayan isimlerden biri. En çok tercih edilen ürünleri ise klasik nata… Natanın dışı milföy hamurundan oluşurken içinde ise un, süt, yumurta sarısı ve şekerden yapılan hoş bir krema bulunuyor. Çikolatalı, Antep fıstıklı, yaban mersinli, çilekli ve vegan gibi pek çok farklı seçeneği bulunan nata’ları mutlaka denemelisiniz.

Veganseverlere Özel Formüller

Yurt dışında vegan kasap, vegan kafe gibi pek çok alternatif olsa da Türkiye’de bu akımın son yıllarda gelişmeye başladığı dikkat çekiyor. Kadıköy’de hizmet veren Limonita Vegan Kasap, özellikle et ürünlerine benzer içerikte ama etsiz spesiyalleriyle bu alanda önemli bir ilke imza attı. Ürünlerin hiçbiri koruyucu ve katkı maddesi içermiyor ve her spesiyalin formülü özel olarak üretiliyor.

En çok içli köfte, lahmacun ve sucuk siparişinin verildiği Limonita Vegan’da kasap ve kangal sucuklar büyük ilgi görüyor. Ar-Ge çalışmalarına büyük önem veren mekanda satılan her ürün özel olarak hazırlanıyor. Müşterilerden gelen geri bildirimler doğrultusunda ise yeni ürünler geliştiriliyor.

Fransız Lezzet Tutkunlarına Özel

Tarabya’da Fransız lezzetleriyle dikkat çeken Cafe Ratatouille’in müşteri kitlesinin yüzde 80’ini yabancılar oluşturuyor. Fransız mutfağına özel orijinal spesiyallerin sunulduğu menü, ağırlıklı olarak pastane ürünlerinden oluşuyor.

birbirinden farklı  tart, makaron, ekler ve profiterol seçeneklerinin bulunduğu mekanda özellikle çilekli tartların müdavimleri hızla artıyor. Eğer yolunuz Tarabya’ya düşerse, Cafe Ratatouille’i mutlaka kahvaltı etmek için de deneyimlemelisiniz.

Yeni Nesil Suşi Restoranı

Nişantaşı’nda hizmet veren Pokemate, Hawaii mutfağının meşhur spesiyali, Poke ile öne çıkıyor. Poke; Hawaii dilinde kesmek, dilimlemek, küp küp doğranmış anlamına geliyor. Farklı bir ifadeyle Poke, Hawaii’de yaşayan Japonların tuttukları balığı, haşlanmış pirinç üzerine taze taze keserek servis ettikleri açık suşinin, kasede servis edildiği yeni bir konsept… Konuklar kendi Poke kaselerini yaratabiliyor. Suşi burger, suşi hotdog gibi farklı spesiyaller de bulunuyor. Bu spesiyallerin hepsi yurt dışında öne çıkan ama Türk damak tadına uyarlanan bir konsepte sahip.

Benzer İçerikler

Comments are closed.