En Sevilen Çikolatalı Brunch Spesiyalleri

12 Ocak 2022 • Çikolata Kütüphanesi, Çikolatalı Tarifler, GenelEn Sevilen Çikolatalı Brunch Spesiyalleri için yorumlar kapalı1797

Günün en keyifli öğünlerinden biri, istinasız sabah kahvaltıları…

Özellikle hafta sonlarında biraz da geç uyandıysanız, brunch keyfinin tadına doyum olmuyor. Demlenmiş taze çayınıza eşlik eden birbirinden lezzetli spesiyallerle gününüzü renklendirmenin ise bizce tarifi yokJ

Brunch yaparken tatlıdan vazgeçemeyenlere; çikolata ve kakao kombinasyonlarından oluşan ve lezzetli olduğu kadar pratik yapımıyla öne çıkan dört özel spesiyal tarifi öneriyoruz. Şimdiden afiyet olsunJ

Kakaolu Pankek

Malzemeler: 2 adet yumurta, 2 yemek kaşığı şeker, 1 su bardağı süt, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 2 yemek kaşığı Mabel kakao ve 1.5 su bardağı un.

Hazırlanışı: İlk olarak karıştırma kabı içerisine yumurta ve şekeri alın. Şekerler beyazlaşıp köpük köpük olana kadar mikser yardımı ile çırpın. Ardından süt, kabartma tozu, vanilya, kakao ve unu ekleyin. Mikserle çırpmaya başlamadan önce hafifçe spatulayla karıştırın.

Daha sonra mikserle tüm malzemeleri çırpmaya devam edin. Kek harcından biraz daha koyu kıvamda olan bir harç malzemesi elde ettikten sonra yapışmaz tavayı ocağa alıp ısıtın. Ardından pankek hamurundan tavaya birer kaşık dökerek pişirme işlemine başlayın. Pankeklerinizi orta ateşte iyice pişene kadar önlü arkalı pişirin. Afiyet olsun.

Çikolatalı Pizza

Hamuru İçin Malzemeler: 3 su bardağı un, 5 gram kuru maya, 1 çay bardağı ayçiçeği yağı, 1 çay bardağı ılık süt, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz ve ılık su.

Çikolata Sosu İçin Malzemeler: 200 gram fındıklı çikolata kreması, 50 gram fındık, 70 gram file Antep fıstığı, 1 paket Mabel beyaz çikolata ve 50 gram bitter damla çikolata.

Hazırlanışı: Unu derin bir kaba aktarın. Üzerine bir tutam tuz, şeker ve mayayı ekleyip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra ayçiçeği yağı ve sütü ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yavaş yavaş ılık suyu ekleyip yoğurun. Üzerine nemli bir bez kapatarak 45 dakika mayalanması için bekletin. Mayalanan hamuru ikiye bölüp yuvarlayın. Üzerine un serperek merdane yardımıyla çok kalın olmayacak şekilde açın. 30 cm tepsi ölçülerinde 2 adet pizza hamuru hazırlayın. Tepsiyi yağladıktan sonra hamurlarınızı yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra sıcakken çikolata kremasını pizzanın her tarafına sürün. Son olarak beyaz çikolata, siyah damla çikolata ve file Antep fıstıklarını kenarlara doğru serpiştirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.

Çikolatalı Krep Sarma

Malzemeler: 2 adet yumurta, 2 su bardağı süt, 2 su bardağı un, 1 tutam tuz, 1 tutam toz şeker, pişirmek için 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ve 150 gram çikolata kreması. 

Hazırlanışı: Yumurtaları bir kabın içerisine kırın. Üzerine süt ilave ederek güzelce çırpın. Ardından tuz ve şekeri ekleyip, azar azar un ilave ederek çırpmaya devam edin. Akışkan kıvamlı bir krep harcı elde edin.

Tavanızı yağlayın. Ardından güzelce ısıtın. Harçtan bir kepçe kadar tavaya aktarıp tavayı hareket ettirerek yayın. Kreplerinizi arkalı önlü pişirin. Krepleri bir tabağa alın. Üzerine çikolata kremasını bir bıçak yardımıyla sürün. Ardından rulo şeklinde sarın. Üzerini dilediğiniz bir meyveyle süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Çikolatalı Pişi

Malzemeler: 200 gram sürülebilir çikolata, 500 gram un, 1 paket instant maya, 250 ml su, ¼ çay kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı şeker ve 5 su bardağı kızartma yağı.

Hazırlanışı: Unu geniş bir kaba eleyin. Suyu hafif ılıtın ve diğer malzemelerle beraber una ilave edin. Hamuru pürüzsüz bir hale gelinceye kadar yoğurun. Yoğurduğunuz kabın içinde mayalanmaya bırakın. Üzerine nemli ve temiz bir bez örtün. Kızartma yağını ocağa alın ve kızdırın. Hamurdan parçalar kopararak avuç içinize yerleştirin. Kaşık yardımıyla içine sürülebilir çikolata yerleştirin. Bohça şeklinde iyice kapatın. Kızmış yağın içinde kızarana kadar kızartın. Afiyet olsun.

Benzer İçerikler

Comments are closed.