2022’ye Yön Verecek Sağlıklı Yaşam Trendleri

9 Şubat 2022 • Çikolata ve Sağlıklı Yaşam, Genel2022’ye Yön Verecek Sağlıklı Yaşam Trendleri için yorumlar kapalı1125

Sağlıklı bir yaşam sürmenin en büyük sırrı; fiziksel kondisyonun yanı sıra dengeli bir psikolojiye sahip olmak… Zinde bir vücudu, güçlü bir zihinsellikle desteklemek gerekiyor. Metropollerde oldukça yoğun ve stresli bir yaşam sürüyoruz. Hepimizin yenilenmeye, stresten arınmaya, tazelenmeye ve daha pozitif bir bakış açısına yönelmeye ihtiyacı var. 2022 ve sonrasına yön verecek sağlıklı yaşam trendleri de bu amaca hizmet ediyor. Sağlıklı bir beden ve berrak bir zihin birlikteliği ile yaşamın tüm negatif yönlerini bertaraf edebiliriz. Bu yolda yürümek isteyenler için 2022’nin öne çıkan sağlıklı yaşam trendlerini araştırdık.

Adaptojenleri Hayatımıza Dahil Etmeliyiz

Adaptojenler; vücudun her türlü stres etkenine direnmesine yardımcı olan, toksik olmayan bitkiler olarak öne çıkıyor. Vücudumuzu uyardığı ve sistemlerin dengeli bir homeostaz durumuna geri dönmesine yardımcı olduğu söylenen adaptojenler, yüzyıllardır Çin ve Ayurveda şifa geleneklerinde yaşam kalitesini artırdığı ve nörolojik sağlığı korumaya yardımcı olduğu için kullanılıyor. Stresle başa çıkma yöntemlerinden tulsi, reishi, ginseng, rhodiola, maca, zerdeçal veya ashwagandha gibi bitkiler, 2022 ve sonrasında gündemimizde daha çok yer tutacak.

Mental Fitness Zamanı

Son iki yıldır Covid-19 pandemisinin negatif etkileri ile mücadele ediyoruz. Bağışıklık sistemimizin yanı sıra psikolojik olarak da etkilendiğimiz ve daha umutlu olmaya ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Yeni dönemde zihinsel açıdan yeni bir trendle karşı karşıyayız: Mental fitness… Zihinsel sağlık için kaynakları, fiziksel fitness kadar yaygın, erişilebilir ve eğlenceli hale getirmeyi hedefleyen mental fitness akımı, 21’inci yüzyıl insanın en çok ihtiyaç duyduğu arınma yöntemlerinden biri olacağa benziyor. Çünkü hızla kronikleşen iş, ilişki ve aile içi stres faktörleriyle ancak sakin bir bilinçle ile mücadele edebiliriz.

Metabolizmamızı Nasıl Güçlendireceğiz?

2022 ve sonrasında kas kütlesini koruyacak ve mitokondriyal sağlığı destekleyerek metabolizmanın korunmasına yardımcı olacak ürünlere yönelik ihtiyaç hızla artacak. Amino asitler, asetil-L-karnitin, CoQ10 ve alfa lipoik asit gibi takviyelerin daha sık kullanıldığına şahit olacağız. Fiziksel aktivitelerimizi yoga, kuvvet antrenmanı ve yürüyüş gibi sağlığı geliştiren egzersizlere kaydırırken, orman banyosu gibi ruh halini iyileştiren egzersizlere yöneleceğiz.

Bitki Bazlı Beslenmeye Yeni Alternatifler

Esnek ve vejetaryen kelimelerinin kombinasyonu olarak öne çıkan ‘flexitarianism’ ve daha az et, süt ve yumurta yemeyi taahhüt eden ‘reducetarian’ gibi farklı beslenme türleriyle karşı karşıyayız. Her ikisinin de odak noktası daha az hayvansal ürün tüketilmesi… Bitki bazlı beslenme yükselişine devam ediyor ve eskiden daha düzenli tüketilen hayvansal ürünlere değerli alternatifler bulmak giderek daha kolay hale geliyor.

Moringa ve Zerdeçal Kullanımı Artacak

Mucize ağaç olarak da bilinen moringa bitkisi uzun yıllardır Hindistan, Afrika ve Güney Asya’da geleneksel şifa uygulamalarında yaygın olarak kullanılıyor. Hızlı büyüyen, kurak iklimlere dayanıklı moringa ağacının yaprakları potasyum, protein, A vitamini, demir, kalsiyum ve C vitamini gibi insan vücudu için oldukça yararlı besin öğelerini içeriyor. Piyasada toz halinde bulunabilen moringanın, smoothie’lerde, soslarda ve unlu mamullerde kullanımının yaygınlaşması bekleniyor. Ayurveda ve geleneksel Çin tıbbında yüzyıllardır kullanılan zerdeçal da önümüzdeki dönemde, tam tahıllı unlu mamüllerde, turşularda ve dondurma gibi pek çok gıdada karşımıza çıkacak. Bağışıklık sistemini destekleyen ve güçlü bir antioksidan kaynağı olan zerdeçalın farklı yiyeceklerde kullanımının yaygınlaşması, bu mucizevi baharatı, 2022 yılının en popüler beslenme trendleri arasına sokuyor.

Benzer İçerikler

Comments are closed.