Dünya’nın En Ünlü Cupcake’i: Magnolia Bakery

19 Ağustos 2022 • GenelDünya’nın En Ünlü Cupcake’i: Magnolia Bakery için yorumlar kapalı364

Sex and the City dizisini bilmeyenimiz yoktur. Bu dizi ile popüler hale gelen, her genç kızın bir gün gidip önünde Cupcake yeme hayali kurduğu Magnolia Bakery yakında İstanbul’da bir şube açacak! Öyle bir fırın düşünün ki kapısında geceden sıraya giren insanlar, rengarenk bir vitrin tasarımı ve birbirinden lezzetli tatlıları olsun. Bu hayal değil de ne! Bu başarı hikayesinin arkasında inanılmaz bir mazisi olan Magnolia Bakery’nin rengarenk yolculuğuna gelin birlikte bakalım!

Magnolia Bakery’nin Tarihi

Magnolia Bakery, takvim 14 Temmuz 1996’yı gösterdiğinde iki arkadaş olan Jennifer Appel ve Allysa Torey tarafından New York’taki Bleecker Caddesi’ne açılmış. Bu cadde Manhattan’ın en uğrak noktalarından biri ve her ağız tadına hitap eden lezzetli mağazalarıyla oldukça seviliyor. Magnolia Bakery de kısa bir süre içinde caddenin tüm dünyaca tanınan yıldızlarından biri oluyor. Bu lezzet hikâyesinin başlangıcı ise ortakların kek pişirdikten sonra fazladan kalan hamurları muffin kalıbına dökmelerine dayanıyor. İlk cupcake’ler yalnızca 1.25 dolara satılıyor ve bu lezzet yerliler tarafından hızlıca tanınmaya başlıyor. Yıl 2000 olduğunda Magnolia Bakery’nin kaderini 30 saniye içinde değiştirecek bir şey yaşanıyor: Bakery, dönemin popüler dizisi Sex and The City’nin bir bölümünde yer alıyor. Dizinin hayranlarının mutlaka hatırlayacağı bu sahnede Carrie ve Miranda bir bankta oturarak iştahla cupcake yiyor ve böylece cupcake’lerin ünü bloklar ötesine yayılıyor.

Magnolia Bakery Şöhretini Neye Borçlu?

Amerika’nın en sevilen ve günümüzde dünya çapında mağazaları olan Magnolia Bakery, unlu mamullerini en iyi malzemeleri kullanarak eski moda bir şekilde üretiyor. Ürün yelpazelerinde; hayranı bol olan kekler ve cupcake’ler, tüm dünyanın lezzetinde hemfikir olduğu muzlu puding, klasik unlu mamuller, mevsime göre değişen ikramlar ve daha fazlası yer alıyor. Her biri klasikleşmiş lezzetlerin arasında seçim yapmak bir hayli zor olsa da büyük kitlelerin hayran olduğu, hatta bazı seyahatlerin yalnızca bu tatları deneyimlemek uğruna Bleecker Caddesi’nin hesap edilerek planlandığı göz önüne alınırsa, Magnolia Bakery’nin tatlılarının ne kadar lezzetli olduğu konusunda herkes hemfikir.

Magnolia Bakery’nin Ünlü Cupcake’leri

Yediğiniz tüm cupcake’leri unutun! Çünkü Magnolia’nın dizilere de konuk olan cupcake’leri için tüm dünyadan kilometrelerce yollar giden hayranları var. Nefis cupcake’lerin yanında tüm dünyaya adını duyurmuş başka bir lezzet daha var: Banana Pudding! Vanilyalı gofret, taze muz, süt ve krem şantinin bir araya gelerek oluşturduğu bu tat adeta bağımlılık yaratıyor ve bir sonraki kaşık için sabırsızlanıyorsunuz. Magnolia Bakery İstanbul’a geldiğinde sık sık ziyaret etmemizin bir sebebi de Banana Pudding olacak.

Ünlü lezzetleri kendi mutfağınızda deneyebilmeniz için Magnolia Bakery kurucularının kitaplarına sahip olmayı da düşünebilirsiniz. Kim bilir belki de deneyeceğiniz tariflerle içinizdeki ünlü şefi keşfetmenin ve mutfağınızda tatlı bir devrim yaratmanın tam zamanıdır!

Benzer İçerikler

Comments are closed.