Amsterdam’ın Lokal Restoranları: Vegan Taco’lardan İsrail Mutfağına

17 Kasım 2022 • GenelAmsterdam’ın Lokal Restoranları: Vegan Taco’lardan İsrail Mutfağına için yorumlar kapalı617

Amsterdam’ın Lokal Restoranları: Vegan Taco’lardan İsrail Mutfağına

Amsterdam, Hollanda’nın başkenti, dünyanın göz alıcı şehirlerinden biri. Avrupa’ya yolunuz düşerse Anne Frank House, Rijksmuseum ve Van Gogh Müzesi gibi turistik yerleriyle dikkat çeken şehir su kanalları, lale peyzajı ile gezmekten keyif alacağınız, kesinlikle görülmeye değer bir lokasyon. Şehir aynı zamanda yeni lezzetler keşfetmeniz için de birçok olanak sunuyor. Peki Amsterdam’da hangi yemekleri yiyebilirsiniz? Amsterdam’da bulabileceğiniz en iyi yerel lokantalara göz atarak, birbirinden lezzetli yiyeceklerin tadını çıkarabilirsiniz.

Her ülkenin, şehrin elbette kendisine özgü yöresel tatları ve yemek kültürü var. Amsterdam’da popüler olan lezzetler arasında ise; Broodje Haring, Bitterballen, Kaas, Patat, Stroopwafel, Oliebollen, Poffertjes, Stamppot, Appeltaart,Erwtensoep (Snert), Pannenkoeken, Kibbeling, Rijsttafel yer alıyor. Bu yöresel lezzetleri Amsterdam’a yolunuz düştüğünde muhakkak denemelisiniz. Broodje Haring, Ringa balığından yapılan turşu ve yeşiller ile servis edilen bir sandviç. Bitterballen, atıştırmalık olarak yapılan çıtır köfte. Bitterballen köftelerini tadarken hardal sosu kullanmayı da unutmamalısınız. Kaas ise yöresel Hollanda peyniri. Öğle yemeklerinde atıştırmalık olarak deneyebileceğiniz bir lezzet. Bir diğer meşhur yemek ise patat. Türk kültüründeki patates kızartmasının Hollanda mutfağına özgü versiyonu. Genellikle doğranmış çiğ soğan, mayonez, fıstık sosu ile servis ediliyor. Stroopwafel, içindeki stroop karamel gibi tatlı bir sos. Bu tatlı sosun iki ince gofret tabakası arasına doldurulmasıyla hazırlanan kurabiyeye benzer bir lezzet stroopwafel. Oliebollen, kuru üzümlü veya sade olarak hazırlanan hamur topu. Yağda kızartılarak, üzeri pudra şekeri ile süslenerek servis edilen, Amsterdam’ın en çok tercih edilen yöresel lezzetlerinden biri. Stamppot, sebze ve patates ile hazırlanıyor. Lahana, pazı, patatesin tereyağında püre haline getirilmesi ile hazırlanan bir yemek. Appletaart, Amsterdam’daki birçok yöresel restoranda bulabileceğiniz bir lezzet. Tarçınlı kakule, hindistan cevizi, gevrek kabuğu gibi baharatlar ile tatlandırılan elmalı tart. Peki bu lezzetleri tatmak için hangi restoranları tercih etmelisiniz?

Elbette damak tadına uygun lezzet arayanlar, yemeği bir keyif haline getirmeyi sevenler için restoran seçimi önemli. Restoranın atmosferi, dekorasyonu ve hizmet kalitesi en az yemeğin tadı kadar akılda kalıcı. Amsterdam’da otantik, kendine özgü atmosferi ile size iyi hissettirecek, gezinizi unutulmaz hale getirecek lokal restoranlar bulunuyor.

De Kas

De Kas’ta, bitkiden tabağa misyonu ile hazırlanan yöresel tatların keyfini çıkarabilirsiniz. Restoran, sera alanlarında aktif olarak  kendi yetiştirdikleri ürünleri mutfağında kullanıyor. Ayrıca vegan lezzetler de restoran menüsünde yer alıyor.

Restoranın bahçesindeki; seraların içinde meyveler, sebzeler olmak üzere yaklaşık 300 farklı bitki çeşidi bulunuyor. Üstelik restoranın atmosferi, şeffaf cephe ve çatı tasarımı ile size doğa ile iç içe olma ayrıcalığı tanıyor. Oturduğunuz yerde organik üretilen lezzetleri tadarken, restoranın yanındaki yeşil bahçeyi izlemeniz mümkün. Saydam yapı kabuğu sayesinde restoran oldukça aydınlık bir iç mekana sahip. Eski seranın restorana dönüştürülmesi konseptiyle açılan De Kas tarladan sofraya misyonu ile işleyen bir restoran. De Kas, konum olarak Amsterdam Frankendael Park’ta yer alır. Seranın çatısı altında yemenin ve diğer seraların manzarasını izleyerek sevdiklerinizle burada vakit geçirmenin ayrıcalığını siz de yaşayabilirsiniz.

Frens Haringhandel

Frens Haringhandel, Amsterdam Koningsplein’de 25 yılı aşkındır çalışan bir işletme. Ahşap iç dekorasyona sahip. Ringa balığı ve turşularıyla ünlü balık restoranında Broodje Haring deneyebilirsiniz. Yöresel Hollanda lezzetlerini denemek için iyi bir yer arıyorsanız veya başka bir balık atıştırmalık yemek için gidebileceğiniz bir restoran.

Winkel 43

Winkel43, Amsterdam’ın geleneksel restoranlarından. Eşsiz konumu sayesinde tüm yıl boyunca güneşli günlerde restoranın terasında bir fincan kahvenin veya öğle yemeğinin tadını çıkarabilirsiniz. Restoran konum olarak Noordermarkt’ta yer alıyor. Bitterballen, Appletaart burada deneyebileceğiniz yöresel lezzetlerden.

Moeders

Moeders, ahşap ile dekore edilmiş, Amsterdam Rozengrach’ta yer alan bir restoran. Moeders, stamppot yöresel yemeğini denemek için iyi bir tercih olabilir. Ayrıca restoranda çorba, karpaçyo gibi alternatif lezzetlerde menüde yer alır.

Eğer Amsterdam’da uzun süre kalacaksanız ve farklı yerel restoranları da deneyimlemek istiyorsanız; Van’t Spit, Bar Fisk, Ron Gastrobar, Café – Restaurant Stork, Bar Pif Amsterdam işletmelerindeki farklı yöresel tatları da mutlaka denemelisiniz.

Benzer İçerikler

Comments are closed.