İstanbul’un En Yeni Mekânları: Yepyeni ve Leziz Keşifler!

27 Ocak 2023 • Genelİstanbul’un En Yeni Mekânları: Yepyeni ve Leziz Keşifler! için yorumlar kapalı957

İstanbul, tarihi güzellikleri ve eşsiz manzaralarıyla yıl boyu çok sayıda turistin uğrak noktası oluyor. Yılın her döneminde ziyaretçi akınına uğrayan İstanbul, sürekli değişen ve gelişen yapısıyla canlılığını koruyor. İstanbul’a farklı coğrafyalardan yüzlerce ziyaretçinin gelmesi, şehirde kültürel zenginlik yaratıyor. Her ziyaretçinin kendi kültürüne dair lezzetler bulabileceği şehirde, çeşitli menülere ve ambiyanslara sahip farklı mekânlar bulunuyor. Zincir restoranlardan yerel lezzetlere kadar birçok alternatif bulunan İstanbul’da şehrin hızına yetişmek için bu mekânlara her hafta yenileri ekleniyor. Onlarca seçenek arasından tercih yapmak zor olsa da şehirde açılan en yeni mekânları bu yazıda sizler için derledik!

Avrupa Yakası’nda Yeni Açılan Mekânlar

Beşiktaş – Madhu’s İstanbul

Hint mutfağını denemek isteyenler için doğru bir tercih olan Madhu’nun İngiltere dışında açılan ilk restoranının İstanbul’da olması heyecan verici! Geleneksel baharatlar, şık sunumlar ve özel tasarımlı tabaklarıyla hizmet veren restoran, Hint kültüründen esintiler taşıyan bir ambiyansa sahip. Madhu’s İstanbul’da gerçek ustasının elinden aslına uygun olarak çıkan Hint lezzetlerini deneyimleme şansı bulabilirsiniz. Restoranın imza yemeklerinden olan, kuzu kaburganın biber ve limonla marine edilerek sunulduğu Nyamah Choma ise bu lezzetlerin başında geliyor. Geleneksel Türk baklavasına Hint mutfağı dokunuşlarının eklendiği Gajar Ka Halwa Baklawa’yı da mutlaka tatmanızı öneririz.

Teşvikiye – Lets Winkk

Kahve müdavimlerinin beğenisini kazanan Lets Winkk Coffee, farklı tadım notalarına sahip kahveleriyle hizmet veriyor. Ayrıca beğendikleri ürünleri sattıkları bir tasarım dükkânı da bulunuyor. Konforlu ve sade bir tasarımı olan bu mekânda rahatlıkla çalışabilirsiniz. Kahve yanında iyi giden atıştırmalıklardan kahvaltıya kadar birçok lezzet sunan Lets Winkk Coffee’nin ballı ve bademli kekini mutlaka tatmalısınız!

Galata – Velvet Mezze

Nostaljik bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız? Galata’da açılan Velvet Mezze, eski bir sandıktan henüz çıkarılmış hissi uyandıran servis malzemeleriyle hizmet veriyor. Dantelli örtüler, kristal bardaklar ve desenli tabaklar eşliğinde ev yapımı mezelerin tadına bakabilirsiniz. Eski usül tarifleri sevilen lezzetlerle harmanlayarak sunan restoranda alkolsüz kokteyl ve tatlı seçenekleri de bulunuyor. En meşhur tatlısı olan kaymaklı un helvasını denemelisiniz.

Anadolu Yakası’nda Yeni Açılan Mekânlar

Moda – HODL

Şehir merkezinde ama şehrin kalabalığından uzak bir mekân olan HODL, ismini bir kripto para biriminden alıyor. Rahat çalışma ortamı ve her çarşamba düzenlediği yazılım atölyesiyle ilgi çekmeyi başarıyor. Ziyaretçilerine HODLFOLK adını veren mekânda şık sunumlar eşliğinde farklı kahve ve kokteyller deneyebilirsiniz.

Suadiye – Flan Bakery

Yeni nesil pastane anlayışına sahip olan Flan Bakery, klasik tatlara farklı yorumlar getiren lezzetleriyle hizmet veriyor. Oldukça sade ve sıcak bir tasarımı olan iç mekânıyla sakin buluşmaların merkezi oluyor. Kahvaltı menüleri, tatlı, fit atıştırmalıklar ve kahveleriyle beğeni kazanan mekânın limonlu merengi öne çıkan lezzetleri arasında yer alıyor. Tatlı ve ekşi dengesinin çok iyi yakalandığı bu lezzetin mutlaka tadına bakın.

Göztepe – Ethique Plant-Based

Türkiye’nin ilk Fransız vegan pastanesi olan Ethique’de her şey bitki temelli ve glutensiz olarak hazırlanıyor. Aslı Sancaktaroğlu ve Merve Giray’ın birlikte açtığı bu pastanede insan sağlığına, hayvanlara ve doğaya zarar vermeme anlayışı benimseniyor. Belçika’dan gelen bir bitkisel yağ ile hazırlanan kruvasanları ise oldukça lezzetli. Ethique, hayvansal gıdalar kullanmadan da göze ve damağa hitap etmenin mümkün olduğunu kanıtlıyor. Ahşap tonları ve yeşil gibi doğal renklerin tercih edildiği zarif bir iç mekâna sahip olan pastanede huzurlu vakit geçirebilirsiniz.

Benzer İçerikler

Comments are closed.