2023’ün Beklenen Filmleri!

7 Mart 2023 • Kültür ve Sanat2023’ün Beklenen Filmleri! için yorumlar kapalı840

Kış aylarının vazgeçilmezleri arasında evde geçirilen keyifli zamanlar yer alır. Soğuk, ıslak ve çamurlu havadan uzaklaşarak kendi güvenli limanlarınıza çekildiğiniz anlarda ne yapmaktan hoşlanırsınız? Kış rutinleriniz arasında arkadaşlarınızla veya tek başınıza film keyfi yapmak var mı? Peki, hangi tür filmleri izlemekten hoşlanırsınız? Eski filmlerin keyfi ayrıdır ancak vizyona girecek olan filmleri izlemiş olmak, arkadaş ortamlarında konu hakkında konuşabileceğiniz bilgilerle donanmanızı sağlar. O hâlde 2023 yılının beklenen filmleri, içerikleri ve vizyona giriş zamanlarını okumak ister misiniz? Belki uzun süredir beklediğiniz film de buradadır. Vizyon tarihlerini not almak için hazırlanın, filmler geliyor.

Macera – Aksiyon

Macera ve aksiyon filmleri arasında devam niteliğinde olanlar ve sıfır kilometre yapımlar var. İşte birkaçı ve duyurulan vizyona giriş tarihleri:

Shazam! Tanrıların Öfkesi

Vizyon tarihi: 17 Mart 2023

“Shazam!” Bu kelimeyi söyleyerek süper kahramana dönüşen sıradan bir insan, ya bu özellikleri kullanmaya hazır değilse? Macera, komedi ve aksiyonu bir araya getiren bu filmin yönetmeni David F. Sandberg. Bu devam filminde de Shazam rolünde Zachary Levi’yi görmek mümkün.

Indiana Jones and the Dial of Destiny

Vizyon tarihi: 30 Temmuz 2023

Vazgeçilmez başrol oyuncusu Harrison Ford’u göreceğimiz filmde kendini yeni bir çağda bulan Indiana Jones’un bu yeni hayata uyum sağlama çabasını izleyeceğiz. Bu çağda da kötülük eski bir rakibin kılığında geri dönecek ve Indy güçlü bir eserin yanlış ellere geçmediğinden emin olmak için şapkasını takıp kırbacını eline alacak. James Mangold’un yönettiği filmin diğer başrol oyuncuları ise Mads Mikkelsen, Antonio Banderas.

Mission: Impossible – Dead Reckoning, Part I

Vizyon tarihi: 14 Temmuz 2023

Görevimiz Tehlike serisini bilmeyen sinemasever yoktur. İki bölüm olarak çekilmesi planlanmış yapımın ilk bölümü bu yıl vizyona giren aksiyon filmleri arasında. Filmin başrolünde Tom Cruise var. Önceki filmlerden bilinen diğer oyuncular arasında Ilsa Faust’u canlandıran Rebecca Ferguson yer alıyor. Yönetmen koltuğunda ise serinin beşinci filminden bu yana tanıdığımız Christopher McQuarrie bulunuyor.

Dune, Part II

Vizyona giriş tarihi: 3 Kasım 2023

Efsanevi Dune filminin II. bölümü bol miktarda aksiyon, macera ve drama içeriyor. Dune kitabını okuyanlar 2021 versiyonunu oldukça beğenmişti. Yazar Frank Herbert’in serisinden ilk kitabın ikinci bölümünü yansıtan bu film de aynı etkiyi verecek mi bekleyip görmek mümkün. Şu bir gerçek ki Dune kitabının okurları Dune II’nin vizyona giriş tarihini iple çekiyor. Filmin yönetmeni Denis Villenevue. Paul Atreides rolünde Timothée Chalamet rol alıyor. Filmde Rebecca Ferguson, Zendaya, Javier Bardem gibi oyuncuları izlemek mümkün.

Aquaman and The Lost Kingdom

Vizyon tarihi: 29 Aralık 2023

Filmin Johnny Depp ve Amber Heard davası ile daha da popülerlik kazandığı bir gerçek. James Wan tarafından yönetilen filmde Aquaman rolünde Jason Momoa yer alıyor. Dava dolayısıyla filmdeki sahneleri fazlasıyla kesintiye uğrayan Amber Heard, Mera rolünde. Filmde Nicole Kidman, Ben Affleck de rol alıyor.

Drama Filmleri

Bu yıl vurucu drama filmleri vizyona giriyor. Dokümanter altyapı üzerine kurgulanmış filmler, tarihi detaylarıyla kültürel boşlukları dolduranlar ve biyografiler… Hepsi bir arada.

Babil

Vizyon Tarihi: 20 Ocak 2023

Erken Hollywood dönemleri, birçok karakterin hırs, aşırılık ve kaos içinde süren hayatlarının yükselişi, çöküşü ve olanlar. Damien Chazelle tarafından yönetilen filmde Jack Conrad rolünde Brad Pitt’i görmek mümkün. Filmde ayrıca Margot Robbie ve Jean Smart da yer alıyor. Drama filminde tarihsel unsurlar, komedi dokusuyla birleştirilmiş.

Oppenheimer

Vizyon tarihi: 21 Temmuz 2023

Amerikalı bilim adamı J. Robert Oppenheimer’ın biyografisi merkezli ilerleyen filmde, atom bombasını geliştirilmesi rolü anlatılmış. Tarihsel detaylarla dolu filmin yönetmeni Christopher Nolan. Filmde Oppenheimer’ı Cillian Murphy oynuyor. Diğer oyuncular arasında ise Matt Damon, Robert Downey Jr, Gary Oldman bulunuyor.

 

Korku Filmleri

Korku filmlerinden keyif alanlar arasında mısınız? Bu yıl korkuya doyamayacağınız filmler geliyor. İşte bazıları.

Winnie-the-Pooh: Blood and Honey

Vizyona giriş tarihi: 17 Şubat 2023

Konu korku olunca yaratıcılık sınır tanımıyor. İşte bunun en bariz örneklerinden biri. Christopher Robin’in üniversiteye gitmek için terk etmek zorunda kaldığı şirin ve sempatik Winnie the Pooh ve arkadaşlarının yaşadıkları öfke patlamaları oldukça korkutucu. Filmin yönetmeni Rhys Frake-Waterfield.

Scream 6

Vizyona giriş tarihi: 10 Mart 2023

İlki 90’lı yıllarda yayınlanan kült Çığlık filmlerinin 6.’sı Mart ayında vizyona giriyor. Ghostface cinayetlerinden kurtulan ve New York’ta yeni başlangıçlar yapan herkesi takip eden ne? Korku filmi sevenlerin merakla beklediği filmin yönetmenleri Matt Bettinelli – Olpin ve Tyler Gillett. Oyuncular arasında Melissa Barrera, Jenna Ortega ve Courtney Cox isimleri göze çarpıyor.

Tarihleri not etmeyi unutmayın, şimdiden keyifli izlemeler.

Kaynak: https://www.imdb.com/calendar/?ref_=nv_mv_cal

Benzer İçerikler

Comments are closed.