2021 Yılının Dikkat Çeken Mutfak Trendleri

26 Ağustos 2021 • Genel2021 Yılının Dikkat Çeken Mutfak Trendleri için yorumlar kapalı1473

Pandemi döneminde hemen hemen herkes, evlerde geçirilen zamanı güzel yemekler yaparak değerlendirirken, çoğu kişinin Türk mutfağının en lezzetli spesiyalleri arasında yer alan hamur işlerini, zeytinyağlıları, tatlıları hatta sokak lezzetlerini dahi evlerinde yaptığına tanık olduk.

Tüm aile bireylerinin bir araya gelip keyifle yemek yediği, günün önemli gelişmelerini paylaşıp sohbet ettiği mutfaklar özellikle pandemi sürecinde en samimi yaşam alanımız oldu. Hal böyle olunca mutfak dekorasyonları farklılaştı ve geniş olduğu kadar konforlu mutfakları tercih eder olduk.  

Mutfakları yeteri kadar büyük olmayanlar ise o alanı en efektif biçimde kullanabilmeye yönelik stratejiler geliştirmeye; minimal detaylarla çok daha verimli ve geniş alanlara sahip olmaya başladı. Gelin 2021’in dikkat çeken mutfak trendlerini birlikte inceleyelim.

Akıllı mutfaklara hazır mısınız?

Dijitalleşmenin hayatın her alanına nüfuz ettiği bugünlerde, en önemli yaşam alanlarımızdan biri olan mutfaklar da teknolojiyle bütünleşiyor. Yemek yaparken telefonunu yanında ayırmayan ve sürekli yeni tarifler öğrenme arzusunda olan lezzet tutkunlarının radarındaki en önemli trend ise mutfak çekmecelerinin içine yerleştirilen şarj istasyonları ve tezgâhlara entegre edilen tablet alanları…

Pandemi ile birlikte dokunmayı en aza indiren, hareket sensörlü mekanizmalara yönelik ilgi hızla artarken, mutfakların vazgeçilmez aksesuarlarından biri de sensörlü çöp kutuları oldu… İş yerlerinde alışık olduğumuz sensörlü musluklar artık evlerimizin mutfakların da tercih ediliyor. Bu sayede ise ciddi oranda su tasarrufu sağlanıyor.

Yerden tasarruf etme zamanı

Mutfağınızın kısıtlı bir metrekaresi varsa ve mutfak masasını koyacak yer bulamıyorsanız; ihtiyaç halinde açıp kapatabileceğiniz masa çözümlerine yönelmeyi düşünebilirsiniz. Böylece hem yerden tasarruf edecek hem de salondaki yemek masasını kurma zahmetine girişmeden pratik ve estetik bir çözüm yaratmış olacaksınız. Mutfağınızı maksimum verimde kullanmak için köşe alanlardan faydalanabilirsiniz. Dolap içlerinde ise köşelere özel tasarlanan alternatif çözümlerle ulaşılması zor olan kör noktalar fonksiyonel bir şekilde değerlendirilebilir. Diğer yandan baş üstü tencere raflarına yönelik taleplerin hızla artığını ve kapalı mutfaklardaki duvar rafları alanlarına çok daha efektif bir derinlik kazandırdığını anımsatmak isteriz.

Dolap hacimleri genişliyor

Mutfak dolaplarının içinde sabit raflar kullanmak yerine hareketli rafları tercih ederek en arkadaki ürünlerinize de kolayca erişebilir ve maksimum depolama alanı yaratabilirsiniz. Raflarda bulunan manyetik bölücüler, ürünlerinizi istediğiniz gibi yerleştirme imkanı sağlarken aynı zamanda depolanan ürünleri sabitliyor ve rafları hareket ettirdiğinizde ürünlerin düşmesine engel oluyor. Konforuna önem verenler inovatif raf sistemlerine yönelirken, daha ferah ve sofistike bir mutfak dekorasyonu için tercih edeceğiniz raf sistemlerini, duvara monte tezgah boyunca uzanan modeller arasından seçebilirsiniz. Bir diğer alternatif ise ada mutfak üzeri ahşap tavan rafları ve kütüphane tipi raf üniteleri… Uzmanlar her iki seçimin de mutfağınıza çok daha ferah bir görünüm kazandıracağının altını çiziyor.

Beyazdan yeşile dönüş

Mutfak dekorasyonunda en sık kullanılan renk olan beyaz, bu yıl hakimiyetini yeşil tonlarına kaptırdı. Özellikle yeni nesil; huzuru, sakinliği ve doğayı çağrıştıran yeşil mutfak tasarımlarına yöneliyor. Yeşil demişken, ceviz başta olmak üzere ahşap odaklı zamansız tasarımlar da yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Temizlemesi kolay mutfaklar

Mutfakta keyifli vakit geçirmek kadar, o mutfağı mümkün olduğu kadar kolay temizleyebilmek de önemli. 2021 ve sonrasının mutfak dekorasyonlarında gözeneksiz ve bakım gerektirmeyen malzemeler öne çıkıyor. Özellikle taş ve dramatik mermer odaklı tasarımların ise yıldızı hızla parlıyor.

Benzer İçerikler

Comments are closed.