Vizesiz Seyehat Edilen Dünya Ülkeleri

8 Temmuz 2022 • GenelVizesiz Seyehat Edilen Dünya Ülkeleri için yorumlar kapalı1955

Her ülke kendine has zengin kültürü, tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile misafirlerine unutulmaz anlar yaşatır. Herkesin seyahat planı yaparken öncelikleri ve beklentileri farklı olabilir. Kimileri eşsiz plajlarda güneşin tadını çıkarmak isterken, kimileri tarihi mekanları yakından görmek, gastronomi kültürünü farklı coğrafyalarda deneyimlemek isteyebilir. Amaç ne olursa olsun tatil; dinlenmek, öğrenmek ve keşfetmek için mükemmel bir fırsattır. Rutin hayatın yoğunluğundan kaçarak gittiğimiz tüm tatillerden, daha zinde ve motive bir şekilde geri döneriz. Dünyada gezilecek ülkeler, şehirler ve mekanlar oldukça fazla ve karar vermek de bir o kadar zor. Ama tabi sadece karar vermek gidebilmek için yeterli değil. Yurtdışı seyahatleri için vize alabilmek bazen oldukça zorlayıcı olabilir. Günlerce beklemek hatta o günlerin sonunda ret cevabı ile karşılaşmak bile olası. Risk almadan seyahat etmek isteyenler için, 2022 yılında vizesiz gidilen ülkeleri yazımızda derledik.

Vizesiz Gidilen Avrupa Ülkeleri

Vizesiz gidilen Avrupa ülkeleri arasında; Bosna-Hersek, Belarus, Karadağ, Makedonya, Maldova, Sırbistan, Ukrayna, Azerbaycan, Arnavutluk, Kosova, Andorra ve KKTC bulunuyor. Bu ülkelere, değişkenlik gösterse de genellikle 90 ile 180 günlük vize hakkı ile seyahat edebilmeniz mümkün. Bu ülkeler arasında yer alan Kosova, Pljeskavica, Elbesan Tava, Lahana salatası gibi yerel lezzetleri ile misafirlerine gastronomi açısından keyifli bir tatil sunuyor. Belarus, soğuk hava koşullarıyla bilinse de renkli eğlence hayatı sebebiyle özellikle genç tatilciler için oldukça popüler bir seçenek. Osmanlı kültürünün izlerini barındıran, Mimar Sinan’ın eserlerinden biri olan Mostar Köprüsü’ne ev sahipliği yapan Bosna-Hersek, 90 gün vizesiz seyahat edebileceğiniz ülkeler arasında yer alıyor. KKTC’ye yapacağınız ziyarette ise lüks otellerde konaklayarak denizin tadını çıkartabilirsiniz.

Amerika Kıtasında Vizesiz Gidilen Ülkeler

Güney Amerika ülkeleri; Kolombiya, Bolivya, Brezilya, Ekvador, Arjantin, Paraguay, Peru, Şili, Tobago, Dominik Cumhuriyeti Uruguay, Venezuella Türk vatandaşlarından vize istemeyen ülkeler arasında yer alıyor. Güney Amerika ülkeleri; renkli kültürleri, festivalleri ve görkemli sanat yapıtları ile uzun süre akıllardan çıkmayacak bir tatil vaat ediyor. Kristof Kolomb’un yeni dünya keşfi sırasında ilk ayak bastığı yer olan Dominik Cumhuriyeti, doğal güzellikleriyle gözlerinizi kamaştıracak bir tercih olabilir. Burayı ziyaret edenler için Karayip sularında yüzmek eşsiz bir deneyim yaratıyor. Amerika’nın kökenlerinde mistik bir geziye çıkmak isteyenlerin tercihi ise kesinlikle Peru olmalı. Eğer yolunuz Peru’ya düşerse, görmeden gitmemeniz gerekenler arasında Machu Piccu Antik Kent’i yer alıyor. 2100 metre yükseklikte inşa edilen, Ant Dağları’nın olağanüstü manzarasına sahip bu antik kent, oldukça önemli duraklardan birisi. İnka uygarlığının ardında bıraktığı bir kültür şaheseri. Aynı zamanda 2007 yılında Machu Piccu Antik Kent’i, Dünyanın Yeni Yedi Harikasından biri olarak kabul edilmiştir. Doğal güzelliklerden bahsedecek olursak, etkileyici Iguazü Şelaleleri ve Perito Moreno Buzulu ile Arjantin sizi bekliyor.

Vizesiz Gidilen Asya Kıtası Ülkeleri

Bahreyn, Güney Kore, Filipinler, Hong Kong, Kamboçya, Katar, Endonezya, Maldivler, Singapur, Sri Lanka, Myanmar, Nepal ve Ürdün Asya Kıtasında bulunan, vizesiz seyahat imkânı tanıyan ülkeler arasında yer alıyor. Maldivler, gerçek olduğuna inanılamayacak kadar güzel berrak suyu ile deniz keyfi yaşamak isteyenlerin yıllardır en özel tercihlerinden biri. Denizin tam ortasında yer alan bungalov evlerde, gözünüzü ilk açtığınız an sadece birkaç adım atarak kendinizi suya bırakabilirsiniz. Özel tasarım akvaryum odaları ise deniz yaşamına yakından tanıklık etmenize olanak sağlıyor. Adrenalin tutkunları ve spor severler için ise Nepal unutulmaz bir tecrübe olabilir. Dünyanın zirvesi olarak adlandırılan Everest Dağı, tırmanış sporu ile ilgilenenler tarafından oldukça rağbet görüyor. Bu tırmanışa kendini hazır hissetmeyenler ise, uçak turlarına katılarak eşsiz manzaranın tadını çıkartabiliyor. Pek çok krallığa ev sahipliği yapmış Orta Doğu’nun mistik havasında masal gibi bir tatil geçirmek isteyenler için, Ürdün tam isabet! Ürdün’de yer alan Dünyanın Yeni Yedi Harikasından biri olan Petra antik kenti, misafirlerini tarihte zaman yolculuğuna çıkarıyor. Ürdün, dini antik yapıları da özenle koruması sayesinde inanç turizmi için önemli duraklardan biri haline gelmiştir. Yapılan arkeolojik araştırmaların sonucunda 10 bin yıllık yerleşik toplum geçmişi olduğu bilinen Amman, geçmişte Roma İmparatorluğu, Filistin, Bizans ve Araplar olmak üzere birçok imparatorluk tarafından yönetilmiştir. Amman Kalesi, Amman Arkeoloji Müzesi, Kral 1. Abdullah Camii, Roma tiyatrosu, Çocuk Müzesi, Prens Haşim Kuş Bahçesi Amman’da gezebileceğiniz otantik yerlerden bazıları.

Vize İstemeyen Afrika Kıtası Ülkeleri

Vizesiz Afrika Kıtası Ülkeleri arasında; Fas, Libya, Kenya, Angola, Gambiya, Fildişi Sahili, Mozambik, Tunus, Tanzanya, Madagaskar, Ruanda, Togo, Zambiya, Zimbabve yer alıyor. Uzun yolculukları göze alanlar için Afrika ülkeleri macera dolu bir rota olabilir. Etnik ve baskın kültürü, hala sürmekte olan kabile yaşamı, lokal mutfağı ve vahşi doğa safari turları ile Afrika, egzotik bir tatil vaat ediyor. Fildişi Sahilleri, Afrika’nın gözde ülkelerinden biri konumunda. Ekonomik ve şehirleşme açısından gelişmişlik düzeyi yüksek olan ülke, adeta New York havası veren gökdelenleri ile dikkat çekiyor. Bu şehir yaşamının yanında, Afrika yağmur ormanlarını keşfedebilmek için Banco Milli Parkında bir gezintiye çıkabilirsiniz. Fildişi Sahilleri ’ne kadar gelmişken, Cava Pazarı’ndan hatıra olarak el yapımı özel hediyelik eşyalardan alabilirsiniz. Bungee jumping ve yamaç paraşütü gibi adrenalin dolu aktivitelere merakı olanlar ise Zambiya’da buluşuyor! Yamaç paraşütü ile gökyüzünde süzülürken bir yandan da Viktorya Şelaleleri’nin fotoğraflarını çekebilirsiniz. Sırada Afrika’nın incisi olan Fas var! Fas öyle bir ülke ki, bir tarafı sizi hayrete düşürecek kadar güzel sahiller, bir tarafı ise uçsuz bucaksız çöllerle kaplı. Fas’ta gezilecek çok fazla yer var, bu sebeple tercihiniz buradan yana olursa tatil programınızın süresini uzun tutmanız gerekebilir. Masmavi evleri ile sizi masal dünyasında hissettiren bir şehir; Şafşavan. Sörf tutkunlarını kendine çekecek olan Fas şehri ise Kazablanka. Eğlence hayatı, festival ve konserlerin gerçekleştirildiği Fas’ın başkenti olan Rabat ise 24 saat hiç uyumayan canlı bir şehir. Dünyanın dört bir yanından turistlerin en çok tercih ettiği yer ise Marakeş. Görkemli sarayları, lüks otelleri ve kendine has baharat karışımlarının bulunduğu yemekleri ile Marekeş, popülerliğini sonuna kadar hak eden Fas şehirleri arasında.

Dünyanın dört bir yanında vizesiz gidebileceğiniz; macera, eğlence, doğal güzellikler ve gizemlerle dolu ülkeler sizi bekliyor. Tercihiniz hangisi olursa olsun eşsiz bir deneyim olacaktır!

 

Benzer İçerikler

Comments are closed.