Gezginler için: Dünyanın En Romantik Şehirleri

13 Nisan 2023 • Kültür ve SanatGezginler için: Dünyanın En Romantik Şehirleri için yorumlar kapalı252

Gezmek ve yeni yerler keşfetmek, kuşkusuz ki herkesin hayali. Siz de tatil fırsatlarınızı bir gezgin gibi seyahat ederek değerlendirebilir, hayatınıza yepyeni anılar eklemenin yanı sıra farklı yerleri ve kültürleri de deneyimleyebilirsiniz. Eğer yakın zamanda sevgiliniz ya da eşinizle bir yurt dışı tatili planlıyorsanız, gezilecek yerler listenize mutlaka eklemeniz gereken bazı şehirlere göz atabilirsiniz. İşte, özellikle aşıkların mutlaka görmesi gereken romantik şehirler!

Aşıklar Şehri Paris İlk Rotanız Olabilir

Aşk dendiğinde akla ilk gelen dünya şehri, Paris’tir. Sırf bu sebepten bile, romantik bir tatilin ilk durağı Paris olabilir! Fransa’nın başkenti ve en kalabalık şehri olan Paris, yıl boyu milyonlarca turisti ağırlar. Tam bir kültür merkezi olan şehir, estetik mimarisiyle de dikkat çeker.

Paris ile bütünleşmiş ve tüm dünya tarafından bilinen en önemli yapı ise Eyfel Kulesi’dir. Bir asırdan fazladır şehrin en önemli simgesi olan bu yapının fotoğraflarını çekebilir, üzerine çıkarak şehri kuşbakışı bir şekilde izleyebilirsiniz. Paris’te aynı zamanda şehrin doğasının keyfini çıkarmak için Seine Nehri üzerinde düzenlenen turlara katılabilir, Notre Dame Katedrali ve Eyfel Kulesi arasında keyifli bir gezinti yapabilirsiniz.

Eğer şehir turunuzun daha fazla keyiflenmesini isterseniz Disneyland’i de ziyaret edebilir, burada eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz. Bu şehre ayak basmışken, dünyanın en büyük ve en çok ziyaret edilen müzesini görmeden dönmek olmaz! 380 bin esere ev sahipliği yapan Louvre Müzesi, tarihe yakından tanıklık etmek isteyen herkesin mutlaka görmesi gereken bir yapı. Siz de Paris planlarınız arasına Louvre Müzesi’ni eklemeyi ihmal etmemelisiniz.

Kültür Başkenti: Roma

Eğer kendinizi bir gezgin olarak tanımlıyorsanız, pek çok özelliği ile kendisine hayran bırakan Roma’yı mutlaka seyahat rotanıza eklemelisiniz. Bilim, sanat ve tarih başkenti olan Roma’nın sokaklarında gezerken; yaşayan bir tarihin içindeymiş gibi hissedebilirsiniz.

Roma’nın en bilinen yapılarından biri, ‘’Aşk Çeşmesi’’ diye de anılan Trevi Çeşmesi’dir. Bazı filmlerde de kendine yer bulan bu çeşme, her sene adeta ziyaretçi akınına uğrayan noktalardan biri. Bu çeşmeye dilek tutarak bozuk para da atabilirsiniz. İnanışa göre, çeşmeye bir kere bozuk para atan kişi Roma’yı mutlaka tekrar ziyaret ediyor!

Antik bir kültüre ev sahipliği yapan Roma, tarih denildiğinde akla ilk gelen şehirlerden biri. Roma, aynı zamanda tüm dünya için oldukça önemli bir tarihi miras.  Dünyanın yedi harikası arasında yer alan Kolezyum’u mutlaka ziyaret etmeli; aynı zamanda tapınakları, kaleleri, heykelleri ve tarihi kalıntıları da görmeden şehirden ayrılmamalısınız.

Doğal Güzelliklerin Başkenti Venedik

UNESCO’nun dünya mirası listesinde yer alan, İtalya’nın kuzeyinde ve tam 118 adanın üzerinde konumlanan Venedik; doğal güzellikleriyle romantik bir tatil için doğru adres!

Gondollar, Venedik’in en önemli sembollerinden. Yapacağınız gondol turu ile şehrin pek çok noktasını seyretme fırsatı bulabilirsiniz. Venedik geziniz esnasında Venedik’in meşhur yapılarından olan Ahlar Köprüsü ve Rialto Köprüsü’nü de ziyaret edebilir, burada yıllar sonra bile seyahatinizi hatırlatacak fotoğraflar çekebilirsiniz. Burano Adası’na uğrayarak Venedik tatilinizi renklendirmek de iyi bir seçenek olabilir. Sevdiklerinize bu şehirden hediyeler götürmek isterseniz de, Murano Adası’na uğrayarak pek çok hediye alternatifine göz atabilirsiniz. Ayrıca, doğayla iç içe olan Venedik’te yapacağınız romantik yürüyüşler de oldukça keyifli geçecektir!

Siz de bir seyahati romantik bir tatile dönüştürmek istiyor, sevdiğiniz kişi ile birlikte yepyeni anılar biriktirmek istiyorsanız; sokakları, doğası ve yapılarıyla hayranlık uyandıracak bu şehirler için tatil planları yapabilirsiniz!

Benzer İçerikler

Comments are closed.