Beyaz Çikolatalı Tiramisu

3 Ağustos 2017 • Çikolatalı TariflerComments (0)490

Sıcak yaz aylarında yemeğe olan düşkünlüğümüz azalsa da tatlı lezzetlere, özellikle buzdolabından çıkartılıp doğrudan servis edilen soğuk tatlı lezzetlere olan tutkumuz hiç bir zaman azalmıyor. Bu sebeple, hem yazlıkta hem de kendi evinizde dostlarınızla ve sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz lezzetlerden biri olan beyaz çikolatalı tiramisu tarifiyle sofralarınıza ve dost sohbetlerinize soğuk bir lezzet getirmek istedik.

Hafif ve lezzetli olması nedeniyle tercih edilen ve özellikle yaz aylarının vazgeçilmez tadı olan tiramisu bir çok tarifte bitter veya sütlü çikolatayla yapılır. Fakat, farklı lezzetleri bir araya getirmek ve mutfakta harikalar yaratmak isteyen okuyucularımız için Mabel Çikolata mağazalarından temin edebileceğiniz beyaz çikolatayla yapılan tiramisu tarifi hem yeni tatları denemeyi hem de paylaşmayı sevenler için güzel bir alternatif oluşturacak.

Malzemeler:

  • 1 paket kedi dili bisküvisi
  • 1/2 kg. tam yağlı süt
  • 1 çay bardağı un
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • Yarım paket Badem, Kayısı ve Nugalı Mabel Beyaz Çikolata (80-100gr.)
  • 1 paket labne peyniri (200gr.)
  • 1 paket vanilya
  • Opsiyonel: Kremayı daha yoğun isterseniz 1 kaşık nişasta ekleyebilirsiniz.

Kremanın hazırlanışı: Krema için bir tencerede yumurta, şeker, un ve süt karıştırılarak pişirilir. Ocaktan inince vanilya ve beyaz çikolata eklenir. Biraz ılıyınca labne peyniri eklenir, karıştırılır.

1 bardak ılık su-süt, 1 kaşık granül kahve ve 1-2 kaşık şeker ile hazırladığınız karışım kedi dillerini ıslatmak için kullanılır. Tepsinin tabanına dizilmiş olan ıslak kedi dillerinin üzerine hazırladığımız karışımın yarısını yavaşça yayılır. Daha sonra arda kalan kedi dilleri de ıslatarak ikinci kat bisküviler yerleştirilir ve üzerine kalan krema yavaşça sürülür. Dolaba yerleştirmeden önce arzu ettiğiniz bir meyve veya kahve ile (çilek,  kiraz vb.) hazırlanan tiramisunun üstü süslenir ve arda kalan beyaz çikolata rendelenerek üstüne serpiştirilir. Dolapta krema donana kadar dinlenmeye bırakılır ve soğuk servis edilir.

Pin It

Benzer İçerikler

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir