Soğuk Kış Günlerinde Sımsıcak Lezzetler

5 Aralık 2018 • Çikolatalı TariflerComments (0)858

Kış kendini iyice hissettirmeye başlamış, doğa baharda bir kez daha uyanmak üzere kendini uykuya almış ve kar her yeri yavaş yavaş o bembeyaz örtüsüyle kaplamışken; kışın soğuğunu sizlere unutturacak, sevdiklerinizle paylaştığınız mutluluk dolu anlara lezzet katacak, sıcacık mutfaklarınızda kolayca hazırlayabileceğimiz ve kışın tüm yorgunluğunu üstünüzden alacak kakao dolu tatları keşfetmek ister misiniz?

Gelin, size dışarının soğuğunu unutturacak ve bir fincan kahve yerine koyabileceğiniz sıcacık içeceklerle buluşturacak tariflere birlikte göz atalım.

Bol Kakaolu Sıcak Çikolata

Kış deyince hemen hemen herkesin aklına gelen ve özellikle çocukların vazgeçemediği klasik bir lezzettir sıcak çikolata. Kimi zaman kolaya kaçıp bir fincan sıcak suya karıştırarak içmeyi tercih ettiğimiz karışımların yerine, doğal çikolata kullanarak hazırlayabileceğiniz bu tarif ise hem içinizi ısıtacak hem de soğuk kış günlerinde sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz en sağlıklı alternatiflerden biri olacak.

Malzemeler:

  • 2 su bardağı tam yağlı süt
  • 1 paket Mabel bitter çikolata
  • 1,5 yemek kaşığı Mabel kakao
  • 1 yemek kaşığı bal

Süsleme için:

  • 8 adet marshmallow

Tarif:

Paketinden çıkardığınız bitter çikolatayı kısık ateşte benmari usulü eritin.  Minik bir tencereye aldığınız soğuk süt, kakao ve balı kaynayana kadar karıştırın. Sıcak çikolatayı servis edeceğiniz bardaklara kaynamış olan karışımı ve marshmallow’ları eşit olarak paylaştırın. Son olarak tamamen erimiş olan çikolatayı ateşten alıp bardakların üstüne ekleyip, sıcak olarak servis edin.

Kakule ve Kakaolu Sıcak Süt

Eğer sıcak çikolatayı çok tatlı buluyorsanız veya çikolata yerine kakaoyu tercih ediyorsanız görüntüsüyle sizi çocukluğunuza götürecek, tadıyla ise içinizi ısıtacak bir başka sağlıklı tarif ise kakuleli kakaolu sıcak süt.

Malzemeler:

  • 2 su bardağı tam yağlı süt
  • 2 tatlı kaşığı Mabel kakao
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 adet kakule

Tarif:

Geniş bir tencereye aldığınız soğuk sütün üzerine kakaoyu, balı ve kakuleyi ekleyin. Kaynayana kadar karıştırdığınız karışımı, içindeki kakuleyi süzerek servis için hazırladığınız bardaklara koyun. Servis için hazır olan içeceğinizi koyduğunuz üstüne bir yaprak nane ile de sunabilirsiniz.

Kakaolu Salep

Türk mutfağının en güzel tatlarından biri olan salebe yeni bir dokunuş eklemek, belki de doğanın en güzel bitkisi olan orkideden elde edilen salebe kakaoyla birlikte yeniden bir yorum getirmek ve sevdiklerinizi alışık olduklarından daha farklı bir tatla hem şaşırtmak hem de soğuk bir kış akşamı onların içini ısıtmak ister misiniz? O zaman hazırlanması çok kolay kakaolu salep tarifini bir deneyin deriz.

Malzemeler:

  • 2 su bardağı tam yağlı süt
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 4 tatlı kaşığı salep tozu
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı Mabel kakao

Listedeki tüm malzemeleri geniş bir kap içinde bir araya getirdikten sonra kısık ateşte salep tozu kakao ve şeker eriyene ve karışım kaynayana kadar karıştırın. Servisi gerçekleştireceğiniz kupaları sıcak su ile çalkalayarak iyice ısıtın. Daha sonra kuruttuğunuz kupalara kaynamış olan karışımı ekleyin. Afiyet olsun.

Bal kabaklı ve Kakaolu Sıcak Çikolata

Kışın en renkli meyvesi bal kabağıyla kakaoyu buluşturarak sevdiklerinizi şaşırtmak, hem besleyici hem de lezzetli bir içecekle soğuk kış akşamlarında sohbetlerinize tat katmak isterseniz bu tarif tam size göre.

Malzemeler:

  • 1 litre tam yağlı süt
  • 1 kilo bal kabağı
  • 1 paket Mabel Sütlü Çikolata
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı Mabel kakao

Tarif:

Geniş tabanlı bir teflon tencerenin dibine yarım cm kadar su koyun. Dilimlenmiş kabakları üç sıra olacak şekilde dizin. Su kaynadıktan sonra, tencerenin kapağını kapatın ve bu şekilde 15 dakika pişirin.

Tencerenin kapağını açın ve ara ara karıştırarak kabak tamamen suyunu çekene kadar, yaklaşık 30 dakika daha pişirmeye devam edin. Zaten ezilmiş olan kabakları, daha pürüzsüz olması için blender yardımı ile çekin.

Bal kabağı ezmesini cam bir kâseye alın ve 10 dakika kadar ılımaya bırakın. Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı, toz şekeri ve kakaoyu ezmeye ekleyin ve istediğiniz kıvama gelene kadar daha önceden kaynatmış olduğunuz sıcak sütü ekleyin. Servis bardaklarınıza koyduğunuz karışımın üstünü kakao ile süsleyip servis yapın.

 

 

Pin It

Benzer İçerikler

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir